OneCast streamen van Xbox One naar Mac, iPhone en iPad.

Heb je een Xbox One? Je kan de games nu streamen naar je iPhone of iPad

Heb je er altijd al van gedroomd om Forza, Halo of Gears of War op je iPhone te spelen? Dat kan nu dankzij de app OneCast. Met de app stream je je games van je Xbox One naar je iPhone of iPad.

OneCast streamt Xbox One-games naar je iPhone of iPad

Spelers van de Xbox One zijn misschien al bekend met OneCast. De app bestaat namelijk al langer voor de Mac, zodat je de Xbox One-games makkelijk kan spelen op je Mac of MacBook. De maker van de app heeft nu eindelijk ook een iOS-versie uitgebracht. Je Xbox One wordt daarmee een soort Nintendo Switch, zodat je overal in huis een spelletje kan spelen.


Als je in huis maar één televisie hebt staan, kan het nogal een gevecht zijn als je met iemand anders samenwoont. De ene wil het liefst Netlix kijken op de televisie, terwijl de ander graag een spelletje wil spelen. Aangezien de Xbox One geen draagbare spelcomputer is, kan dat wat onhandig zijn. Voor dit soort gevallen komt OneCast van pas, een app van Owen Stanley waarmee je al je Xbox One-games kan streamen naar andere apparaten. De app is een alternatief voor Apple-gebruikers voor de standaar Xbox-app, waarmee je je games kan streamen naar een Windows 10-pc.

OneCast voor iPhone streamen.

Het enige wat je nodig hebt is een Xbox One, een draadloos netwerk en de OneCast-app op je iPhone, iPad of Mac. Je hoeft de app slechts eenmalig te installeren, door je aan te melden met je Xbox Live-account. De iPhone en iPad-app ondersteunt een 1080p-resolutie en je kan ook een Xbox- of MFi-controller gebruiken. Er is zelfs een optie voor een touchscreen-controller, al kan dat bij sommige games wel wat onhandig zijn. Je kan dankzij de OneCast-app overal in huis Xbox-games spelen, zolang je maar verbonden bent met je eigen Wi-Fi-netwerk. Je kan de games dus niet overal met je meenemen. De ontwikkelaar adviseert om verbonden te zijn met een 5GHz-netwerk.

De Mac-versie van OneCast kost eenmalig €21,25, terwijl de iOS-app €12,99 kost. De app bevat verder geen extra in-app aankopen, dus je bent na de aanschaf vrij om de app zo vaak te gebruiken als je zelf wil.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2018, 9:17
Categorie Apps
Onderwerp xbox
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.