Bosch groene keukenapparatuur

Reacties voor: Keukenapparatuur van Bosch en Siemens vanaf begin 2024 met Matter

De BSH-groep, fabrikant van de merken Bosch, Siemens, Gaggenau en Neff, gaat begin 2024 overstappen op Matter. Koelkasten zijn als eerste aan de beurt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Ik zal wel ouderwets zijn maar ik zie nou werkelijk geen enkele toegevoegde waarde om koelkasten, vaatwassers en wasmachines zogenaamd ‘smart’ te maken.
    Airco, verwarming, verlichting e.d. is duidelijk maar een koelkast?

    • Ik ben het met je eens. De temperatuur van je koelkast instellen doe je 1x….zodra je de stekker erin hebt gestoken. Voor wat betreft de vaatwasser en wasmachine kan ik een voorbeeld noemen: Als: zonnepanelen genoeg opleveren; dan: draai vaatwasser. Je moet hem nog wel zelf in- en uitruimen. Maar dan moeten de panelen ook smart zijn.

      • Het kan natuurlijk wel fijn zijn om een notificatie te krijgen als de temperatuur in de koelkast ineens oploopt, of geruime tijd boven de x graden blijkt te zijn?

    • Bijna al mijn toestellen zijn van de Bosch groep. Ik stuur nu via mijn domotica en Homeconnect mijn vaatwas, was- en droogmachine slim aan naargelang zon opbrengst etc. Ben wel benieuwd wat de meerwaarde met Matter gaat zijn

    • Het zou toch mooi zijn als de temperatuur geregeld kan worden als je van huis gaat?
      Of dat het elke nacht minder energie gebruikt omdat de koelkast minder hoeft te koelen?

      Voor 1 koelkast zou dat niet zoveel schelen misschien. Maar als voor elke nieuwe koelkast in de nacht de temperatuur voor 6 of 8 uur 2 graden minder gekoeld hoeft te worden, dat dat best veel gaat schelen?

      En al die weken vakantie en weekendjes weg. Totaal kan het nogal wat besparen lijkt me.

    • Waarom zou je een koelkast slim maken? Nou als je stroom genoeg hebt, of over hebt kun je terugkoelen naar bijvoorbeeld 1 of 2 graden. Je koelkast kan dan tijdens geen zonnestroom, of dure stroom even wachten met koelen. Salderen gaat stoppen dus mogelijk best interessant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.