Vierde beta van iOS 10 nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft zojuist de vierde beta van iOS 10 voor ontwikkelaars vrijgegeven. Dankzij deze nieuwe beta kunnen testers weer verder met het uitproberen van nieuwe functies, het opsporen van bugs en het testen van externe apps.

Ben je ontwikkelaar en test je graag de nieuwste software? Zet je dan maar schrap, want Apple heeft de vierde beta van iOS 10 voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. De beta’s zijn bedoeld om nieuwe functies uit te testen, bugs helpen op te lossen en apps van derden uit te proberen. Ook het publiek kan meehelpen met testen, want de tweede publieke beta is al even beschikbaar. De nieuwe publieke beta volgt op een later moment.

iOS 10 iMessage

Beta 4 van iOS 10

Elke nieuwe beta brengt iOS 10 weer een stapje dichterbij de uiteindelijke release ergens in september. De eerste beta bevatte nog relatief veel bugs of niet goed werkende functies, maar de derde beta van iOS 10 was al een stuk stabieler. Verwacht wordt dan ook dat deze nieuwe vierde beta weer stabieler is dan de vorige met her en der wat aanpassingen en nieuwe functies.

Bekijk ook

Dit is er allemaal nieuw in iOS 10 beta 3

Ben je benieuwd naar alle vernieuwingen van de derde beta van iOS 10? We hebben alle nieuwe functies in een video voor je op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe toetsenbordgeluidje, het nieuwe vergrendelgeluidje en het afwijzen van meldingen.

Onderstaande ontdekkingen zijn nieuw in deze vierde beta.

  • Zodra je in deze vierde beta voor het eerst het Bedieningspaneel opent, krijg je de melding zoals hieronder te zien. De melding geldt als introductie voor het nieuwe Bedieningspaneel in iOS 10 dat nu uit drie delen bestaat.
  • Bovendien werkt de 3D Touch-achtige actie op de iPad niet meer in het Berichtencentrum. In eerdere beta kon je in combinatie met de Apple Pencil alle meldingen in één keer wegtikken. Die optie is in de vierde beta niet meer aanwezig.

iOS 10 beta 4 met melding voor Bedieningspaneel. Datum boven Berichtencentrum in iOS 10 beta 4.

  • De emoji in iOS 10 hebben een iets aangepast uiterlijk gekregen, waardoor ze iets ronder zijn dan voorheen. Ook zijn er meer vrouwelijke emoji. In totaal bevat deze beta meer dan 100 nieuwe emoji.
  • Bekijk ook

    Ruim 100 nieuwe emoji in iOS 10 met meer vrouwelijke varianten

    Apple heeft in de vierde beta van iOS 10 meer dan 100 nieuwe emoji toegevoegd. Bovendien zijn bestaande emoji voorzien van een nieuw uiterlijk en zijn er zowel mannelijke en vrouwelijke versies van bestaande emoji bij gekomen.
  • Er is een nieuw toetsenbordgeluidje voor Backspace, de spatiebalk, Shift-, 123- en Return-knop.
  • Er zijn enkele achtergronden verwijderd, zoals de iPhone 5c-achtergronden met stippeltjespatroon en de gekleurde veren. De sterrenlucht-achtergrond van iOS 8 is weer terug.
  • De iconen van de Woning-app in het Bedieningspaneel zijn iets gewijzigd.
  • Het openen van apps en mapjes gaat nu een stuk sneller omdat de animaties verkort zijn.
  • Het lettertype bij albums en afspeellijsten in Apple Music is nu een slag kleiner dan voorheen.
  • Klik om inhoud van Twitter te tonen.
    Learn more in Twitter’s privacy policy.

  • Het Berichtencentrum met de widgets toont nu bovenaan altijd de huidige datum.

iOS 10 is een grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. Zo hebben de widgets een nieuwe look en plaats, is het toegangsscherm vernieuwd, zien de meldingen en het Bedieningspaneel er anders uit en is er een nieuwe Home-app voor HomeKit. Bovendien kun je veel standaardapps nu verbergen en wordt Siri opengesteld aan externe ontwikkelaars, zodat zij hun apps kunnen laten besturen door de slimme assistent. Ook de Muziek-app wordt door Apple onder handen genomen, terwijl de Berichten-app veel nieuwe functies erbij krijgt.

Bekijk ook

Achter de schermen: vernieuwingen in iOS 10 die Apple niet liet zien

Naast de tien functies die Apple voor iOS 10 heeft aangekondigd, zitten er nog veel meer niet-genoemde functies in iOS 10. Wij hebben 40 leuke, geheime of minder bekende functies van iOS 10 uitgekozen.

Vierde beta van iOS 10 downloaden

De vierde beta voor ontwikkelaars verschijnt vanzelf bij de optie Software-update en vereist ongeveer 450MB. Je vindt deze bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Iedereen met een eerdere ontwikkelaarsbeta van iOS 10 kan deze nieuwe versie downloaden. Het gaat hier dus niet om een publieke beta. De nieuwe publieke beta wordt binnenkort verwacht en de definitieve versie van iOS 10 verschijnt vermoedelijk in september.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.
Bekijk ook

iOS 10: het complete overzicht

Alles over iOS 10 en de nieuwe functies, zoals iMessage-stickers, Woning-app en universeel klembord. Lees over de iOS 10 aankondiging, release en meer.

Onder andere met dank aan @rolandvrut en de vele andere tipgevers!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 augustus 2016 om 22:17
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.