Nieuwe emoji in iOS 10

Ruim 100 nieuwe emoji in iOS 10 met meer vrouwelijke varianten

Apple heeft in de vierde beta van iOS 10 meer dan 100 nieuwe emoji toegevoegd. Bovendien zijn bestaande emoji voorzien van een nieuw uiterlijk en zijn er zowel mannelijke en vrouwelijke versies van bestaande emoji bij gekomen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de vierde beta van iOS 10 heeft Apple de emoji aangepast en uitgebreid. We vinden nog niet de 72 nieuwe emoji die door Unicode zijn goedgekeurd, maar vanaf de vierde beta van iOS 10 zijn er wel andere nieuwe emoji toegevoegd. Bovendien is het design van de emoji wat aangepast, waardoor deze wat ronder lijken.


Nieuwe emoji in beta 4 van iOS 10

De nieuwe emoji in de vierde beta van iOS 10 bestaan voornamelijk uit bestaande emoji met een nieuw geslacht. De danseressen zijn er nu bijvoorbeeld ook in een mannelijke variant, terwijl de wegwerker er nu ook in een vrouwelijke versie is. Nagenoeg alle beroepen die in emoji uit te drukken zijn, zijn er nu in een mannelijke en vrouwelijke versie.

Emoji in iOS 10.

Daarnaast zijn er ook nieuwe activiteiten toegevoegd. Zo is er een basketballer, golfer, surfer, roeier en een paardrijder, allemaal in zowel een mannelijke als vrouwelijke variant. Ook het wielrennen is vertegenwoordigd met een nieuwe emoji, terwijl het pistool vervangen is door een waterpistool. Bovendien is er een nieuwe regenboogvlag en een vrouwelijke detective. Alle emoji met een persoon zijn ook in andere huidkleuren te selecteren.

ios-10-emoji-activiteit

Regenboogvlag-emoji dankzij Nederlander

Leuk detail is dat de wapperende regenboogvlag-emoji werd voorgesteld door een Nederlander, Maurice Beljaars (@moriesbel). Er was al een ronde regenboog aanwezig, maar die wordt op een andere manier gebruikt. Beljaars deed de aanvraag nadat een vriend te maken kreeg met geweld tegen homo’s. “Er bestaan emoji’s voor een hoofdmassage en een spiegelei”, vertelt Beljaars in een interview in het Parool. “Maar een regenboogvlag, hét symbool voor LGBT-gemeenschap sinds de jaren zeventig, is vooralsnog uit den boze.” Het Unicode Consortium moet de regenboogvlag nog goedkeuren, maar Apple heeft ‘m alvast toegevoegd aan iOS 10. Ook Twitter heeft de wapperende vlag inmiddels toegevoegd, maar deze is alleen te zien tijdens #EuroPride in tweets met dezelfde hashtag.

emoji-pistool-waterpistool-ios-10

In totaal zou het gaan om meer dan 100 nieuwe emoji, maar uit eerdere berichten bleek dat er nog meer emoji aan zitten te komen, zoals de clown, de aardappel en de facepalm. Deze zitten op dit moment nog niet in de vierde beta van iOS 10.

emoji-ios-10

Met dank aan @basvanderploeg voor de emoji-afbeelding!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2016, 11:37
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, ios 10

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.