iPad Pro met 3D Touch-actie in de tweede beta van iOS 10.

Beta 2 van iOS 10 bevat 3D Touch-actie voor iPad Pro met Apple Pencil

De tweede beta bevat een 3D Touch-actie op de iPad Pro, maar is alleen te gebruiken met een Apple Pencil. Door stevig op een kruisje bij een melding in het Berichtencentrum te drukken, worden alle meldingen meteen verwijderd.

iPad Pro met 3D Touch-actie in de tweede beta van iOS 10.
Dankzij 3D Touch kun je op de iPhone 6s veel extra acties uitvoeren, zonder dat je een specifieke app hoeft te openen. Dit werkt dankzij het drukgevoelige scherm. De iPad is echter niet voorzien van zo’n drukgevoelig scherm, maar in iOS 10 blijkt Apple te experimenteren met 3D Touch-acties op een iPad Pro in combinatie met de Apple Pencil.

Apple Pencil voor 3D Touch op de iPad Pro

De tip van de Apple Pencil bevat meerdere sensoren, zodat je drukgevoelig kunt tekenen. Dit betekent dat je bij het tekenen bijvoorbeeld een dikkere lijn krijgt als je harder op het scherm drukt. Dit is dus vergelijkbaar met 3D Touch op de iPhone 6s, behalve dat de techniek niet in het scherm zit, maar in de Apple Pencil zelf. In de tweede beta van iOS 10 blijkt dat Apple nu aan het experimenteren is met 3D Touch op de iPad Pro, maar alleen als je ook een Apple Pencil hebt.

Nieuw in het Berichtencentrum in iOS 10 is dat je met 3D Touch bij een notificatie alle meldingen tegelijkertijd kunt verwijderen. Deze actie blijkt ook in de iPad Pro aanwezig te zijn, maar werkt dus alleen als je stevig op het kruisje drukt met een Apple Pencil. Andere functies van 3D Touch met een iPad Pro werken echter nog niet, waardoor dit de enige plek is waar je het kunt gebruiken.

Het is nog even afwachten of Apple deze functie behoudt of dat dit gedurende de beta’s weer verwijderd wordt. Bij de beta van iOS 9.3 heeft Apple tijdens het testen ook enkele functies van de Apple Pencil verwijderd en weer toegevoegd. Zo was het een tijd niet meer mogelijk om met de Apple Pencil te navigeren. Of de 3D Touch-functie op de iPad Pro behouden blijft of misschien zelfs uitgebreid wordt, moet blijken uit de komende beta’s van iOS 10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2016, 15:09
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen 3d touch, apple pencil, ios 10, ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.