macOS Sierra: shoppen op een MacBook

Beta 4 van macOS Sierra nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft de vierde beta van macOS Sierra uitgebracht. Ontwikkelaars met een eerdere beta kunnen nu overstappen naar deze nieuwe versie en verder aan de slag gaan met het testen van nieuwe functies.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

macOS Sierra: shoppen op een MacBook
Het is weer zover: Apple heeft een nieuwe beta van macOS Sierra vrijgegeven. Het gaat om de vierde beta die door ontwikkelaars gedownload kan worden. macOS Sierra bevat weer een aantal fijne nieuwe functies, zoals de komst van Siri en de mogelijkheid om tabbladen te gebruiken in elke Mac-app. Ook publieke testers kunnen macOS Sierra uitproberen, maar die zullen nog even moeten wachten op een nieuwe beta.

Vierde beta voor macOS Sierra

Het heeft lang geduurd, maar Apple heeft het met macOS Sierra eindelijk toegevoegd: Siri naar de desktop. Hoewel het op de iPhone al sinds iOS 5 in 2011 al mogelijk werd, brengt Apple de slimme assistent nu pas naar de Mac-lineup. Hierdoor kun je je Mac nu ook vragen stellen en bestanden op laten zoeken. Heb je Siri iets gevraagd waar je later wat mee wil doen, dan kun je het antwoord vastzetten in het Berichtencentrum. Verder is het straks mogelijk om in elke app die meerdere vensters ondersteunt, tabbladen te gebruiken.

Deze nieuwe vierde beta bevat waarschijnlijk geen nieuwe functies, omdat nagenoeg alle aangekondigde functies inmiddels aanwezig zijn. Zo kun je sinds de tweede beta je Mac ontgrendelen met je Apple Watch. Mochten er toch nog nieuwe dingen ontdekt worden, dan werken we dit bericht bij met de nieuwste informatie.

Beta 4 van macOS Sierra

De vierde beta van macOS Sierra is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en verschijnt in het Updates-tabblad in de Mac App Store. De nieuwe publieke beta wordt binnenkort verwacht. macOS Sierra moet ergens rond september beschikbaar komen voor iedereen met de juiste Mac. Meer over deze nieuwe versie lees je in het dossier macOS Sierra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2016, 22:17
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macos sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.