Thuisknop iOS 10

Zie het nieuwe toegangsscherm van iOS 10 in actie [video]

In iOS 10 heeft Apple het toegangsscherm opnieuw ingedeeld en vorm gegeven. Door te vegen kom je bij de widgets en de camera, terwijl de Slide to unlock vervangen is door een druk op de knop. In dit artikel zie je het toegangsscherm in actie.

Thuisknop iOS 10
In iOS 10 gaan een aantal zaken volledig op de schop. Het nieuwe Bedieningspaneel heeft bijvoorbeeld veel meer functies, terwijl de widgets een make-over gekregen hebben en er vele nieuwe bij gekomen zijn. Het scherm dat iedereen als eerste ziet zodra je de iPhone oppakt en aanzet is echter ook vernieuwd. Het toegangsscherm van iOS 10 heeft een nieuwe indeling gekregen wat in het begin best wennen zal zijn.

Nieuw toegangsscherm zonder Slide to unlock

De grootste wijziging van het nieuwe toegangsscherm is het verdwijnen van de bekende Slide to unlock. Als je je iPhone wil ontgrendelen, moet je in iOS 10 op de homeknop drukken. Als je een code ingesteld hebt vul je die in, maar is je toestel voorzien van de Touch ID-sensor dan ontgrendel je hem gewoon met je vinger. Naar links en rechts schuiven over het lockscreen resulteert in de camera en de nieuwe widgets. In onderstaande video zie je het nieuwe toegangsscherm in actie.

Widgets links en camera rechts

Vegen over het toegangsscherm geeft dus twee opties. Als je naar rechts veegt komen de ingestelde widgets van iOS 10 tevoorschijn. Dit is een horizontale scrolbare lijst met nuttige informatie over alle apps waarvoor een widgets ontwikkeld is. Je kunt hier bovendien zoeken in Spotlight. Als je naar links veegt verschijnt meteen de camera, waar je meteen een foto mee kunt maken. Deze optie vervangt het naar boven slepen vanuit de rechter onderhoek. De Handoff-functie staat nog wel steeds linksonder.

Activiteit, Contacten en Mail widgets in iOS 10. Berichtencentrum in iOS 10.

Er is echter ook een hoop hetzelfde gebleven. Veeg je vanaf onderen naar boven, dan verschijnt zoals vertrouwd het Bedieningspaneel. Hoewel deze ook flink vernieuwd is, bereik je hem nog steeds vanaf dezelfde plek. Als je op het toegangsscherm van boven naar beneden veegt, verschijnt het nieuwe Berichtencentrum. Hier vind je een overzicht van al je gemiste notificaties.

iOS 10 later dit jaar beschikbaar

iOS 10 met onder andere het nieuwe toegangsscherm komt vermoedelijk in september voor iedereen beschikbaar. Momenteel wordt de eerste beta getest bij ontwikkelaars, terwijl de eerste publieke beta deze maand beschikbaar komt. Omdat de testperiode nog wel enkele maanden duurt, kan Apple nog wijzigingen aanbrengen aan onder andere het toegangsscherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2016, 15:19
Categorie iOS
Onderwerpen ios 10, lockscreen, toegangsscherm

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.