iPhone iOS 10

Beta 3 van iOS 10 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft zojuist de derde beta van iOS 10 vrijgegeven. Hierdoor zijn we weer een stap dichter bij de uiteindelijke release van iOS 10, terwijl ontwikkelaars weer verder functies van iOS 10 en hun eigen apps kunnen blijven testen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone iOS 10
Apple heeft zojuist de derde beta van iOS 10 vrijgegeven voor ontwikkelaars. Hierdoor kunnen alle ontwikkelaars met een eerdere beta van iOS 10 weer volop aan de slag gaan met het testen van alle nieuwe functies in iOS 10. De eerste beta kwam vlak na de WWDC-presentatie beschikbaar, terwijl de tweede beta op 5 juli verscheen. Publieke testers kunnen sinds 7 juli aan de slag met iOS 10.

Derde beta van iOS 10

Hoewel de eerste beta van iOS 10 al heel veel nieuwe functies bevatte, zorgde de tweede beta voor nog veel meer aanpassingen en nieuwe opties. Denk bijvoorbeeld aan de komst van de iMessage-apps en aangepaste icoontjes en letters in verschillende apps.

Hieronder vind je een lijst van alle nieuwe ontdekkingen in de derde beta van iOS 10:

  • In de derde beta van iOS 10 is het nieuwe toetsenbordgeluid weer terug. Hierdoor klinkt het typen op het toetsenbord weer zoals in de allereerste beta van iOS 10.
  • Er is een subtiel nieuw lock-geluidje zodra je je iPhone vergrendeld. Op de iPhone 6s trilt de iPhone kort zodra je hem vergrendelt.

  • De AR-functie in Pokémon Go werkt weer, zodat je tijdens het vangen van Pokémon de echte wereld op je scherm ziet. Ook de kompas functie is in de derde beta van iOS 10 weer functioneel.
  • De functie Plaats vinger om te openen in Toegankelijkheid is nu functioneel. Dat wil zeggen dat de iPhone altijd meteen naar het beginscherm gaat, welke knop je ook indrukt om het scherm te activeren. Als je deze instelling uit zet, moet je eerst op de knop drukken nadat je hem met Touch ID ontgrendeld hebt, als je het scherm geactiveerd hebt via de power-knop.
  • Bij Siri is nu een nieuwe instelling voor apps die ondersteuning bieden voor Siri. Je vindt deze optie bij Instellingen > Siri > Appondersteuning.

Appondersteuning in Siri in iOS 10 beta 3. Beta 3 van iOS 10 met apps en Siri.

  • Bij Apple Music worden gedownloade nummers weer geplaatst onder het kopje Downloads. Deze optie is nu ook weer te verwijderen.
  • Bij afbeeldingen is nu een Voeg toe aan iCloud Drive-knop in het Delen-menu. Zo kan je snel een foto in iCloud Drive plaatsen (dank @rolandvrut).
  • Zodra de iPhone is bijgewerkt naar een nieuwe versie, verschijnt daarvan een melding op het toegangsscherm (wederom met dank aan @rolandvrut).
  • Je kunt een notificatie nu sluiten door hem naar beneden te vegen, vergelijkbaar met notificaties op de Apple Watch.
  • Je kunt nu anoniem activiteit-gegevens naar Apple sturen via de Gezondheid-app. Je kunt de instelling aanpassen bij Instellingen > Privacy > Diagnose en gebruik > Verbeter Activiteit.

Melding om activiteit helpen te verbeteren in iOS 10. Activiteit verbeteren in de Gezondheid-app in iOS 10.

iOS 10 zit bomvol met nieuwe functies, zoals de nieuwe Home-app voor HomeKit-accessoires, het nieuwe toegangsscherm, de nieuwe widgets voor allerlei standaardapps, de nieuwe Waakmelder-functie in de Klok-app en nog veel meer. Alle grote en belangrijke iOS 10 functies worden uitgelicht in ons iOS 10 dossier, terwijl allerlei kleine ontdekkingen in een apart artikel belicht worden.

Beta 3 installeren

De derde beta van iOS 10 is te installeren via de Instellingen-app op je iPhone, iPad en iPod touch, mocht je als ontwikkelaar de eerdere beta van iOS 10 al geïnstalleerd hebben. Vervolgens vind je de update bij Algemeen > Software-update. iOS 10 wordt momenteel ook getest door publieke betatesters die zich hiervoor hebben aangemeld. De nieuwe publieke beta wordt binnenkort verwacht. De uiteindelijke versie van iOS 10 wordt in september verwacht, rond de aankondiging van de nieuwe iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2016, 9:59
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.