Het nieuwe toegangsscherm van iOS 10 ontgrendelen: zo werkt het [video]

Je kunt een iPhone of iPad met iOS 10 en Touch ID op meerdere manieren ontgrendelen. In dit artikel lees en zie je hoe je een iPhone ontgrendelt zonder het toegangsscherm te verlaten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft in iOS 10 enkele wijzigingen aangebracht voor het toegangsscherm. Zo is het bekende Slide to unlock-verdwenen en moet je nu je toestel ontgrendelen met een druk op de knop in plaats van een veegbeweging. Maar ook voor mensen met een Touch ID-sensor zijn er in iOS 10 nieuwe opties om je iPhone te ontgrendelen.

Meer manieren om toegangsscherm te ontgrendelen

Je kunt je iPhone met iOS 10 op meerdere manieren ontgrendelen. De normale manier met het indrukken van de knop om het scherm aan te zetten en je vinger plaatsen op de Touch ID-sensor werkt nog steeds. Je kunt echter ook de iPhone ontgrendelen, zonder dat je meteen naar het beginscherm gaat. Omdat je meer acties kunt uitvoeren vanaf het toegangsscherm, zoals de nieuwe widgets, heeft Apple een mogelijkheid toegevoegd om je iPhone te ontgrendelen, zonder het toegangsscherm te verlaten. In onderstaande video zie je een korte demonstratie van de nieuwe functie.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De nieuwe functie ‘Plaats vinger om te ontgrendelen’ werd in de tweede beta van iOS 10 toegevoegd, maar was toen nog niet functioneel. Schakel je deze instelling nu in, dan wordt te allen tijde het toegangsscherm meteen ontgrendeld zodra je een vinger op de homeknop legt. Het maakt daarbij niet uit hoe je het scherm van de iPhone activeert.

Bekijk ook

Zie het nieuwe toegangsscherm van iOS 10 in actie

In iOS 10 heeft Apple het toegangsscherm opnieuw ingedeeld en vorm gegeven. Door te vegen kom je bij de widgets en de camera, terwijl de Slide to unlock vervangen is door een druk op de knop. In dit artikel zie je het toegangsscherm in actie.

De extra manier van ontgrendelen is vooral handig als je vanuit een widget direct naar de bijbehorende app wil gaan, zonder dat je na het aantikken van de widget weer een toegangscode moet invoeren of de Touch ID-sensor moet gebruiken. Ook is het op deze manier handig om een melding direct opzij te schuiven om de app waar de melding vandaan komt te openen.

Bekijk ook

Zo werkt het nieuwe Bedieningspaneel in iOS 10

iOS 10 heeft een nieuw Bedieningspaneel dat bestaat uit drie losse delen. Er is 3D Touch toegevoegd en je kunt met HomeKit je huis makkelijker bedienen. In dit artikel lees je wat er zoal nieuw is en hoe het werkt of kijk naar onze uitlegvideo.

Nieuwe manier om te ontgrendelen uitschakelen

Kun je maar niet wennen aan de nieuwe manier om je iPhone te ontgrendelen? Dan kun je het gelukkig uitschakelen. In onderstaande tip lees je hoe je het ontgrendelen door in drukken van de thuisknop uitschakelt, zodat je voortaan alleen nog je vinger op de Touch ID-knop hoeft te leggen, zonder in te drukken.

https://www.iculture.nl/tips/thuisknop-indrukken-uitschakelen/

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.