Widgets op een iPhone in iOS 10.

Apple laat je nu (niet meer) downgraden naar iOS 10 [update]

Apple is gestart met het signeren van oudere iOS-versies. Dat betekent dat je momenteel kunt downgraden naar onder andere iOS 10. Het is nog onduidelijk of deze wijziging met opzet gedaan is of slechts tijdelijk is.

Zodra Apple een nieuwe iOS-versie beschikbaar stelt, worden oudere versies meestal binnen enkele weken niet meer ondersteund. Dat betekent dat de servers van Apple ze niet meer signeert, waardoor een iOS-versie niet gecontroleerd kan worden en je je iPhone of iPad niet kan downgraden naar deze lagere versie. Momenteel signeert Apple wel oudere versies van iOS, waaronder iOS 10. Dit maakt downgraden mogelijk.

Update 9:37 uur: We hopen dat je snel bent geweest, want de bestanden zijn inmiddels weer weggehaald. Zoals we al voorspelden: het duurde niet lang.

Downgraden naar iOS 10 mogelijk

Om je iPhone of iPad te kunnen downgraden, heb je het downloadbestand van een specifieke iOS-versie nodig. Websites als IPSW.me bieden deze downloadbestanden. Op dezelfde website is nu te zien dat oudere iOS-versies ineens door Apple gesigneerd worden. Het gaat dan onder andere om iOS 10.2 en iOS 10.3, enkele oudere versies van iOS 10. Het is opvallend dat Apple deze versies nu ineens weer signeert, omdat de afgelopen tijd juist belangrijke beveiligingsupdates beschikbaar kwamen in onder andere iOS 11.2.2.

iOS 10 naar iOS 11 voor developers

De wijziging zal dan ook waarschijnlijk niet van lange duur zijn. Mocht je om wat voor reden dan ook je toestel willen downgraden naar een versie van iOS 10, dan moet je er dus snel bij zijn. Het voordeel van downgraden naar iOS 10 is dat je dan oudere 32-bit-apps weer kunt installeren. Sinds iOS 11 worden alleen 64-bit apps ondersteund, maar veel oudere apps bieden deze ondersteuning niet. Downgraden is dan de enige optie, al zit er dus wel een beveiligingsrisico aan omdat je belangrijke beveiligingsupdates mist.

In onderstaand artikel vind je een stappenplan hoe je je iPhone of iPad kunt downgraden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 11 januari: Toegevoegd dat de bestanden weer zijn weggehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2018, 11:34
Bron Bron IPSW
Via Via 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerpen downgrade, ios 10
Software iOS 10, iOS 11

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.