iOS 10 bugs

Deze beveiligingsproblemen zijn in iOS 10.3.3 opgelost

Als je iOS 10.3.3 nog niet geïnstalleerd hebt, moet je dit snel doen. Deze update lost een groot aantal beveiligingsproblemen op, waardoor je iPhone en iPad weer veiliger zijn.

Heb jij iOS 10.3.3 al geïnstalleerd die gisteravond beschikbaar kwam? Zo nee, dan is het maar beter om dit toch snel te doen. Hoewel er geen nieuwe functies in iOS 10.3.3 zitten, lost de update wel een groot aantal beveiligingsproblemen op. Zo is er onder andere een probleem met de Wi-Fi-chip opgelost en zijn er bugs verholpen met betrekking tot de Berichten- en Contacten-app.

iOS 10 bugs

Beveiliging verbeterd in iOS 10.3.3

In een apart document op de supportwebsite van Apple is opgesomd welke beveiligingsproblemen in iOS 10.3.3 opgelost zijn. In totaal worden er 24 problemen opgesomd, die variëren van problemen met verschillende apps tot een bug met de Wi-Fi-chip. Zo kon een aanvaller op afstand de Contacten- en Berichten-app benaderen, waardoor deze niet meer goed functioneerden. Op het gebied van notificaties is er ook wat verbeterd. Zo was het mogelijk dat meldingen op het toegangsscherm verschenen, terwijl dit uitgeschakeld was. Dit is in iOS 10.3.3 opgelost.

Ook in Safari en WebKit, de motor achter de browser, zijn er meerdere bugs verholpen. Het zogenaamde adresbalk-spoofing is in iOS 10.3.3 nogmaals aangepakt. Ook in eerdere updates heeft Apple de nodige maatregelen genomen om dit probleem in Safari aan te pakken. Met adresbalk-spoofing kan een aanvaller ervoor zorgen dat je op een malafide website terecht komt die er volgens de adresbalk betrouwbaar en beveiligd uit ziet. Twee maanden geleden nam Apple in Safari 10.1.1 voor de Mac en iOS 10.3.2 dezelfde maatregelen om adresbalk-spoofing te voorkomen.

Tot slot heeft Apple nog wat gesleuteld aan de Wi-Fi-chip. Een hacker kon binnen de bereikbaarheid van je toestel een kwaadaardige code uitvoeren op de Wi-Fi-chip van je iDevice. In iOS 10.3.1 had Apple ook al maatregelen genomen om dit probleem te voorkomen. Het is dus verstandig om zo snel mogelijk te updaten naar iOS 10.3.3 om deze en alle andere beveiligingsproblemen op te lossen.

Overigens gelden veel van deze problemen ook voor de Mac met macOS Sierra 10.12.6. Apple heeft ook nog een nieuwe versie van iCloud voor Windows uitgebracht, waar ook beveiligingsproblemen verholpen zijn. Meer over de exacte beveiligingsaspecten van de nieuwste macOS-update lees je op Apple’s supportwebsite. De versie van iOS 10.3.3 vind je op een aparte pagina op de Apple-site.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2017, 10:13
Categorie iOS
Onderwerpen beveiliging, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.