iOS 10 naar iOS 11 voor developers

iOS 10 staat nu op 89 procent van alle geschikte apparaten

iOS 10 staat nu op 89 procent van alle geschikte toestellen. Wie zijn de weigeraars? Vooral mensen met een iPhone 5 en 5s, terwijl mensen met een iPad mini 3 gek zijn op beta's.

Zo kort voordat iOS 11 beschikbaar komt voor iedereen met een geschikt toestel, is het interessant om eens te kijken hoe het nu met iOS 10 gaat. Is iedereen met een geschikt toestel inmiddels overgestapt? De statistieken laten zien dat dat nog niet zo is: 11 procent van de mensen die kunnen updaten naar iOS 10, doen dat niet.

iOS 10 op 89 procent van toestellen

89 procent zit op iOS 10

Het percentage van 89 procent overstappers klinkt misschien indrukwekkend, maar het betekent ook dat één op de tien de update weigert te installeren. Ook al zijn er inmiddels meerdere updates uitgekomen. Een duik in de cijfers laat zien om welke toestellen het vooral gaat. Je zou misschien denken dat het vooral iPads zijn, die een groot deel van de week werkeloos thuis op de bank liggen. Maar nee, vooral mensen met de voormalige toptoestellen iPhone 5 en iPhone 5s trekken het gemiddelde omlaag. Terwijl mensen instapmodellen zoals de iPhone SE of iPhone 5c juist wél geneigd zijn om te updaten.

Grote verschillen tussen iDevices
Uit onderstaande lijst zijn interessante patronen af te leiden. Zo zijn mensen met een iPad mini 3 sterk geneigd om te updaten: maar liefst 95% zit op iOS 10. Bij de iPad 4 zien we een heel ander beeld: daar zit 88% op iOS 10, maar zijn relatief veel mensen blijven hangen op veel oudere versies, namelijk iOS 8 (7,5%) en iOS 7 (3,6%).

Kijk je naar de toestellen die het meest in gebruik zijn, dan zijn dat de iPhone 6 en iPhone 6s. De eigenaren van deze toestellen hebben braaf hun updates geïnstalleerd: meer dan 96% maakt al gebruik van de huidige versie van iOS.

Mysterieuze populariteit van iPad mini 3
Nog een andere leuke waarneming: de iPad mini 3 blijkt relatief veel voor het testen van beta’s te worden gebruikt. Maar liefst 4,7% van de apparaten zit al op iOS 11. Dat zullen vooral ontwikkelaars zijn, die de tablet gebruiken voor het testen van hun apps. De iPad mini 4 blijkt een stuk minder favoriet voor de iOS 11 beta’s, want daar staat het percentage op 0%. Misschien verklaart dit ook het feit dat de iPad mini 3 zo vaak een update krijgt naar iOS 10. De tablet wordt niet alleen veel gebruikt voor het testen van beta’s, maar is ook populair voor het ontwikkelen van apps die nog gewoon op iOS 10 moeten draaien. Ook blijken veel ontwikkelaars de nieuwe iPad Pro’s relatief vaak te gebruiken voor het testen van beta’s.

iOS 10 update statistieken

Vanaf half september begint het hele circus weer opnieuw, als iOS 11 uitkomt. Meestal stapt aanvankelijk maar de helft van de gebruikers meteen over en stijgt het percentage updaters in de loop van de maanden richting 90%.

Bronnen: het percentage van 89% is af te lezen uit Apple’s eigen informatie in het ontwikkelaarsportaal. De lijst met cijfers per type is gemaakt door ontwikkelaar David Smith. Via: iPhone-ticker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2017, 9:14
Categorie iOS
Onderwerpen ios 10, update

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.