Beta 2 van iOS 10 met nieuwe features.

Dit zijn 10 grote vernieuwingen in iOS 10 beta 2 [video]

Wat is er allemaal nieuw in de tweede beta van iOS 10? In dit artikel zie je de belangrijkste nieuwe opties voorbij komen in een video. Apps voor iMessage, de widgets in het Berichtencentrum en Siri met verstand van voetbal: het zit allemaal in beta 2 van iOS 10.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Beta 2 van iOS 10 met nieuwe features.
Apple bracht gisteravond na lang wachten de tweede beta uit van onder andere iOS 10. Deze nieuwe beta bracht weer een hele lijst aan nieuwe functies, zoals de komst van de App Store voor iMessage-apps en de terugkeer van de widgets in het Berichtencentrum. Wil je de belangrijkste vernieuwingen van de tweede beta graag in vogelvlucht zien? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Beta 2 van iOS 10 met veel vernieuwingen

Gisterenavond verscheen de nieuwe beta van iOS 10 en de nieuwe kenmerken werden gedurende de avond steeds meer duidelijk. Vandaag is daar nog de voetbalkennis van Siri aan toegevoegd, waardoor het lijstje aan nieuwe iOS 10-functies alleen maar langer wordt. In onderstaande video zie je enkele van de de nieuwe functies kort voorbij komen.

iMessage-apps in beta 2

De eerste iMessage-apps verschenen al afgelopen weekend, maar met de tweede beta van iOS 10 zijn deze ook te installeren. Dit gaat zoals verwacht buiten de normale App Store om, want je downloadt de iMessage-apps in de Berichten-app zelf. Het gaat momenteel nog om vier apps: Smileys, Hands, Hearts en Classic Mac. De eerste drie verschenen voor het eerst op de Apple Watch, terwijl de laatste nieuw is sinds de eerste beta van iOS 10.

Apple heeft in iOS 10 de rijke notificaties geïntroduceerd. Hierdoor kun je vanaf het toegangsscherm bijvoorbeeld een compleet iMessage-gesprek openen door stevig op de melding te drukken. Hierdoor werkt dit alleen bij toestellen met 3D Touch. Apple beloofde echter dat dit in de tweede beta van iOS 10 uitgebreid zou worden en dit blijkt inderdaad het geval te zijn. Heb je nu bijvoorbeeld een iMessage-melding, dan kun je op het toegangsscherm de melding naar links vegen en tikken op Bekijk. Je krijgt dan een aparte weergave waarin je kunt scrollen door het gesprek. Je kunt tijdens het gebruik van de iPhone een melding ook naar beneden trekken om het gesprek te bekijken, zonder dat je de app hoeft te openen. In onze test werkte dit nu bij een iPhone 6 Plus, maar nog niet op een iPhone 5.

Verder hebben de widgets hun weg gevonden naar de oude vertrouwde plek in het Berichtencentrum, net als in iOS 9 en eerder. Verder zijn er kleine aanpassingen voor de filterknop in de Mail-app, is er het een en ander aangepast in de Muziek-app en zijn enkele icoontjes in het Bedieningspaneel aangepast.

Naast de tweede beta van iOS 10 is er ook een tweede beta verschenen van macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10. Al deze nieuwe versies verschijnen vermoedelijk in september, rond de lancering van de nieuwe iPhone. Nog deze maand lanceert Apple de eerste publieke beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2016, 10:36
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.