Siri in iOS 9

Downloaden maar: eerste beta iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 verschenen

Apple heeft de allereerste betaversie van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Hierdoor kan iedereen die bij Apple geregistreerd staat als ontwikkelaar aan de slag gaan met alle nieuwe functies.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ontwikkelaars opgelet, want het is zover: de allereerste beta van iOS 10 is zojuist beschikbaar gekomen om te downloaden. iOS 10 bevat vele nieuwe functies, zoals een slimmere Siri die samen kan werken met apps van derden, een verbeterde Muziek-app en nog veel meer. Als je een geregistreerde ontwikkelaar bent, kun je deze eerste betaversie nu alvast downloaden.


Siri in iOS 9

Eerste beta van iOS 10

De eerste beta van iOS 10 is nu dus beschikbaar voor ontwikkelaars , waardoor zij aan de gang kunnen gaan me alle nieuwe functies die deze versie te bieden heeft. De belangrijkste nieuwe functie van iOS 10 is de slimmere Siri die nu ook opengesteld is voor externe ontwikkelaars. In ons iOS 10-artikel lees je nog veel meer over alle nieuwe functies die deze nieuwe versie te bieden heeft. iOS 10 werkt op de iPhone 5 en later, iPad 4 en later, iPad mini 2 en later, iPad Pro en iPod touch 5G.

De betaversie is te downloaden vanaf de ontwikkelaarswebsite van Apple. De betaversie is beschikbaar op elk apparaat dat iOS 10 ondersteunt. Welke apparaten dat precies zijn, lees je in ons aparte iOS 10-artikel. Publieke betatesters kunnen vanaf juli aan de slag met iOS 10. De uiteindelijke versie verwachten wij in september als de iPhone 7 ook uitkomt.

Naast de slimmere Siri en donkere stand van iOS 10 bevat deze ook een aparte HomeKit-app, kun je standaardapps verbergen en is de Muziek-app met Apple Music op de schop gegaan.

Eerste beta voor macOS Sierra

Apple heeft bovendien de eerste beta van macOS 10.12 Sierra beschikbaar gesteld. Ook deze versie werd tijdens de WWDC-keynote aangekondigd en is vanaf nu te installeren voor geregistreerde ontwikkelaars . Deze nieuwe versie brengt onder andere Siri naar de Mac, terwijl er nog veel meer nieuwe functies toegevoegd zijn.

macOS Sierra werkt op de MacBook en iMac van eind 2009 of nieuwer en de MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini en Mac Pro of later.

In ons uitgebreide artikel over de aankondiging van macOS 10.12 lees je veel meer over alle nieuwe functies. De eerste beta is beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en in juli volgt de publieke beta.

watchOS 3: eerste beta te downloaden

Ook het net aangekondigde watchOS 3 is nu voor ontwikkelaars uit te proberen met de eerste betaversie. De update is zoals gebruikelijk te downloaden vanaf de Watch-app op de gekoppelde iPhone. watchOS 3 bevat vele nieuwe functies en in een apart artikel lees je alles over wat watchOS 3 allemaal inhoudt.

Zoals met alle eerdere watchOS-beta’s is ook deze niet beschikbaar voor publieke testers.

tvOS 10 voor Apple TV met eerste beta

Tot slot heeft Apple ook van tvOS 10 voor de Apple TV de eerste beta beschikbaar gesteld. Dat betekent dat iedere geregistreerde ontwikkelaar met de nieuwste Apple TV aan de slag kan met alle nieuwe functies die Apple voor tvOS 10 aangekondigd heeft. In onderstaand artikel lees je veel meer over alles wat tvOS 10 te bieden heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2016, 14:25
Categorieën iDevices, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen ios 10, macos sierra, tvOS 10, watchos 3, wwdc 2016

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10
81 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.