Pokemon Go op een iPhone

Pokémon voor beginners: zo ga je van start

Hoe begin je met Pokémon Go? Hoe vang je je eerste Pokémon en wat zijn gyms en Pokéstops? Hoe werkt een Lucky Egg? Wij leggen het je uit, zodat je direct aan de slag kunt.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Gotta catch ‘em all! Pokémon Go is leuk om te spelen, maar als beginnende speler kan het lastig zijn om te snappen wat je moet doen. Daarom hebben we deze beginnersgids gemaakt, zodat je precies weet hoe je moet beginnen en waar je op moet letten. Heb je al wat ervaring, lees dan Pokémon Go voor gevorderde spelers!


Pokemon Go op de iPhone

Lees ook onze andere Pokémon Go-tips!

Bekijk ook

Pokémon Go voor gevorderden: word de beste Pokémon-trainer met deze tips

Ben je al begonnen met het spelen van Pokémon Go en heb je de eerste basiskennis onder de knie? Met deze gids lees je alles over de vervolgstappen en wat je allemaal nog meer kan doen, zodat je de beste Pokémon-trainer ooit kan worden.

Pokémon Go beginnerstips

Spring snel naar het onderwerp waarover je meer wilt weten:

 1. Doel van het spel
 2. Je eerste Pokémon vangen
 3. Klaar om te gaan!
 4. Wat voor soorten Pokémon zijn er?
 5. Candy, Stardust en ervaringspunten
 6. Info over je Pokémon bekijken
 7. Wat zijn Pokéstops?
 8. Wat zijn Poké Eggs?
 9. Wat zijn Gyms?
 10. Wat betekenen de groene blaadjes?
 11. Het is maar een spelletje
 12. Batterij besparen met Pokémon Go
 13. Verzamel ze allemaal! #GottaCatchEmAll

#1 Doel van het spel Pokémon Go

In Pokémon Go heb je slechts één doel: verzamel alle 150 Pokémon en wordt de beste trainer ter wereld. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Om te beginnen moet je Pokémon Go installeren en een account aanmaken. Dit doe je door je aan te melden met je Google-account of met je Pokémon Trainer Club-account. Het aanmelden met een Pokémon Trainer Club-account is vaak niet mogelijk door drukte. Wil je je privacy beschermen, dan is het een goed idee om een nieuw Google-account aan te maken, zodat de ontwikkelaar geen toegang heeft tot jouw privégegevens.

Wat je verder nog moet doen is een naam kiezen en een karakter aanmaken. Dat karakter kan zowel mannelijk als vrouwelijk zijn en je hebt een aantal keuzes in de kleding die je draagt.

Pokemon go lijst met pokemon Pokemon go registered to pokedex

#2 Je eerste Pokémon vangen

Pikachu vangen in Pokémon Go.Zodra je dit gedaan hebt, begint het spel pas echt. De professor legt je uit wat Pokémon zijn en vraagt je om ze te vangen voor hem, zodat hij verder kan met zijn onderzoek. Om te beginnen krijg je één Pokémon mee. Hiervoor krijg je de keuze uit drie Pokémon: een Bulbasaur (gras), een Charmander (vuur) en een Squirtle (water). Welke je kiest, is volledig aan jezelf.

Een kleine tip: wil je het spel liever beginnen met de bekende Pokémon Pikachu, dan kan dit met enkele stappen. Het enige wat je hoeft te doen is om weg te lopen zodra je één van de drie starter-Pokémon kunt kiezen. Als je ver genoeg bent, verschijnen ze weer opnieuw om je heen. Herhaal dit drie tot zes keer en Pikachu verschijnt vanzelf als optie om uit te kiezen.

Om een Pokémon te kiezen, tik je er op. Dit is ook hoe je later in het spel andere Pokémon vangt: door er op te tikken. Vervolgens zie je een scherm met daarop de Pokémon die je gekozen hebt en een rode bal, oftewel een Pokéball. Om de Pokémon te vangen, sleep je de bal in zijn richting. Deze vliegt vervolgens naar het beest toe en landt, met een beetje geluk, op het dier. De bal opent, de Pokémon gaat er in en je ziet de Pokéball vervolgens op de grond liggen. Het lampje knippert een aantal keer, en zodra deze wit wordt, heb je de Pokémon gevangen. Dit is het proces dat je iedere keer doorloopt als je een Pokémon wilt vangen.

Pokemon go pokemon vangen Pokemon go pokemon vangen lampje

Overigens verschilt het per Pokémon hoe ver en hard je de Pokéball moet gooien. Zo zit een Pidgey vrij dichtbij, maar vliegt een Zubat veel verder weg. Hoe hard je precies moet gooien, is een kwestie van uitproberen. Ook krijg je extra punten voor hoe je de bal gooit, bijvoorbeeld als je een curveball gooit. Daarnaast kun je bij het vangen van een Pokémon je camera aanzetten om hem in de echte wereld te laten verschijnen. Dit doe je door op het AR-schuifje te klikken die rechtsboven in je beeld zit. De camera kun je altijd weer uitzetten.

Lees ook: De beste tactiek om een Pokémon te vangen

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-vangen-beste-tactiek/

Pokemon go pokemon vangen gevangen Pokemon go pokemong gevangen

#3 Klaar om te gaan!
Om je heen zie je een digitale kaart. Dit is niet alleen een virtuele wereld; de kaart laat namelijk precies zien wat er om je heen is. Je zit dus in de echte wereld. In die wereld staat je karakter. Beweeg jij, dan beweegt je karakter ook op de kaart met je mee.

Om je heen kun je diverse dingen zien. Zo zijn er wegen, beweegt er gras (waar Pokémon verstopt zitten) en lokale plaatsen zijn omgetoverd tot PokéStops en Pokémon Gyms. Loop je rond, dan is de kans groot dat een Pokémon op de kaart verschijnt. Zodra dit gebeurt, trilt je telefoon om aan te geven dat er een Pokémon is. Tik op het beest en je kunt hem proberen te vangen.

Pokemon Go de wereld Pokemon Go menu

Ook zie je diverse iconen op je scherm staan:

 • Het hoofd van je karakter linksonder. Als je hier op tikt zie je informatie over je karakter, waaronder je ervaringspunten, je level en welke medailles je al behaald hebt. Hierover later meer.
 • Een Pokéball. Door hier op te tikken kom je in een menu terecht. In dat menu kun je naar de winkel om diverse objecten te kopen, zien welke soorten Pokémon je al verzameld hebt in de Pokédex en bekijken welke Pokémon je gevangen hebt bij het kopje ‘Pokémon’. Ook is er een rugzakje, waarin ziet welke items je hebt verzameld. Rechtsboven vind je de instellingen, waar je onder meer het geluid uit kunt zetten.
 • Rechtsonder zie je een lijstje met drie Pokémon staan. Dit zijn de Pokémon die in de buurt zitten. Door er op te tikken, krijg je een langere lijst van Pokémon en zie je hoe ver weg ze zijn. Hoe meer voetstapjes er onder een beest staan, hoe verder hij weg is. In een aparte tip lees je meer over deze tracker-functie.

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-go-radar-nearby/

Pokemon Go nearby

#4 Wat voor soorten Pokémon zijn er?

Zoals gezegd zijn er in het spel diverse soorten Pokémon. In totaal gaat het zelfs om 150, namelijk de Pokémon uit de eerste serie en eerste spellen. Iedere Pokémon is anders en er zijn diverse types. Hierbij gaat het om Fairy, Psychic, Electric, Grass, Water, Ghost, Bug, Rock, Ground, Fire, Poison, Flying en Normal. De naam van het type geeft vaak al aan wat de Pokémon over het algemeen doet. Zo is een Electric Pokémon er één die gebruik maakt van elektriciteit – Pikachu is hier het bekendste voorbeeld van.

Elk type Pokémon houdt zich het liefst op in een omgeving die natuurlijk aanvoelt. Logischerwijs vind je dan ook niet snel een water-Pokémon tussen de kantoorpanden op een industrieterrein. Wil je alle Pokémon vangen, dan moet je naar locaties waar bepaalde types veel voorkomen. Sommige Pokémon zijn dan ook moeilijker om te vinden dan andere. Overigens heeft ook de tijd van de dag invloed op het soort Pokémon dat je tegenkomt. Zo heb je ’s avonds een betere kans op het vangen van een Fairy- of Ghost-type dan overdag.

Pokemon Go Pokédex

Het verschilt per Pokémon hoe sterk deze is. Dit wordt aangegeven door middel van CP, oftewel Combat Points. Hoe hoger het getal, hoe sterker je Pokémon is. En hoe sterker de Pokémon is, hoe moeilijker het is om hem te vangen. Die moeilijkheid wordt aangegeven met een cirkel om de Pokémon heen. Groen betekent dat hij vrij gemakkelijk te vangen is, oranje is al wat lastiger en rood is erg moeilijk. In het begin zul je met name Pokémon tegenkomen met een lage CP-waarde, maar hoe hoger het level van je karakter wordt, hoe sterker de Pokémon worden. En die kracht heb je nodig bij de Gyms, waar we je later meer over vertellen. Meerdere mensen kunnen een Pokémon vangen. Loop je dus met vrienden over straat en zien jullie beiden dezelfde Pokémon, dan kunnen jullie hem allebei vangen.

#5 Help, mijn Pokémon ontsnapt!

Ben je druk bezig met een Pokémon vangen? Dan kan het voorkomen dat je de Pokéball goed gooit, maar dat de Pokémon er weer uitschiet. Dit komt met name voor bij sterkere Pokémon. Gevolg is dat je de Pokémon nog een keer moet vangen, maar je hebt ook het risico dat het beest er vandoor gaat. In het laatste geval moet je wachten tot eenzelfde soort Pokémon opnieuw op je kaart verschijnt, voor je hem nog een keer kunt vangen.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat de Pokémon in de bal zit en dat deze niet weg rent. Zo kun je een Razz Berry naar hem toegooien, die je vindt in je rugzakje linksonder. Door deze aan de Pokémon te voeren gaat hij van je houden en laat hij zich makkelijker vangen. Een andere optie is het inzetten van een Great Ball, die beter is dan een Pokéball. Great Balls zijn echter een stuk zeldzamer dan Pokéballs, dus misschien wil je dit niet al te vaak doen. Hoe je aan Razz Berry’s en Great Balls komt, leggen we je later uit.

Pokemon Go level omhoog

#6 Candy, Stardust en ervaringspunten

Door Pokémon te vangen ontvang je drie belangrijke elementen in het spel: Candy, Stardust en ervaringspunten (XP). Door XP te verzamelen wordt je karakter sterker en ga je levels omhoog. Hoeveel XP je nodig hebt om een volgend level te bereiken, vind je bij de informatie over je karakter. Iedere keer als je een level omhoog gaat, krijg je een aantal objecten die je later weer kunt gebruiken, zoals Lucky Balls en Egg Incubators. Een ander voordeel is dat je steeds sterkere Pokémon tegenkomt.

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-go-xp-levels-omhoog/

Pokemon Go evolutie Pokemon Go evolutie

Candy gebruik je om je Pokémon te evolueren. Vrijwel iedere Pokémon heeft twee of drie stadia die ze kunnen bereiken. Een Pidgey wordt bijvoorbeeld een Pidgeotto en later een Pidgeot. Ieder volgend stadium is sterker en je krijgt een hoop XP-punten erbij als je Pokémon laat evolueren. Iedere Pokémon heeft een specifieke soort Candy nodig om te evolueren, waardoor je meerdere Pokémon van dezelfde soort moet verzamelen om dit te bereiken. Een Pidgey heeft bijvoorbeeld Pidgey Candy nodig, een Zubat Zubat Candy. Per gevangen Pokémon krijg je drie Candy.

Stardust is het laatste object dat je krijgt als je een Pokémon vangt. Dit heb je nodig om de kracht van je Pokémon te verbeteren voor een Power Up.

Bekijk ook

Power Up en Evolve in Pokémon Go: wat zijn de verschillen en welke moet ik gebruiken?

Geen idee of je in Pokémon Go nu moet evolueren of een Power Up moet geven, om hem sterker te maken? Dit artikel legt uit hoe je de beste keuze maakt.

#7 Info over je Pokémon bekijken

Iedere Pokémon heeft een aantal gegevens. Die gegevens kun je zien door op de Pokéball te tikken onderin je kaart en vervolgens naar Pokémon te gaan. Hier zie je een lijst van alle Pokémon die je gevangen hebt, ook als je meerdere van dezelfde soort hebt. Tik op een Pokémon om de gegevens te bekijken.

Pokemon Go gegevens PokemonPokemon Go gegevens Pokemon

In het scherm dat nu verschijnt zie je meerdere details over de Pokémon in kwestie.

 • Helemaal bovenaan zie je het CP-level, waar we je eerder over vertelden. Dit cijfer vertelt je hoe sterk je Pokémon is. Hoe hoger het cijfer, hoe sterker de Pokémon.
 • Naast het CP-level zie je een sterretje in de rechter bovenhoek. Hiermee kun je aangeven of dit een favoriet van je is, waar je later op kunt sorteren.
 • Onder het CP-level zie je een animatie van je Pokémon. Daaronder staat de naam van het beest, die je kunt aanpassen door op het potlood te klikken. Ook zie je een groene balk met daaronder HP en twee getallen. HP staat voor Health Points, en geeft aan hoeveel levens je Pokémon nog heeft. Het laatste getal is het maximale aantal punten, het eerste getal is het huidige aantal punten. Als je nog niet bij een gym geweest bent, zal de HP helemaal vol zijn.
 • Onder de HP-status zie je wat basisinformatie over de Pokémon. Hier wordt aangegeven welk type het is, hoeveel hij weegt en hoe lang hij is.
 • Daaronder zie je hoeveel Stardust je hebt en hoeveel Candy je hebt voor deze specifieke Pokémon.
 • Vervolgens zie je twee knopjes: Power Up en Evolve. Met Power Up maak je je Pokémon sterker, maar dit kost je wel Stardust en Candy. Heb je genoeg Candy voor Evolve? Dan kun je je Pokémon laten evolueren. Met beide opties gaan de CP- en HP-levels van je Pokémon omhoog, maar met evolve gaat dat veel sneller.
 • Verder naar beneden zie je twee aanvallen die je Pokémon kan doen. Deze informatie is handig als je bij een Gym gaat vechten.
 • Als laatste zie je de datum waarop je de Pokémon gevangen hebt, een kaartje met de locatie waar je hem gevangen hebt en een knop waar Transfer op staat. Door op die knop te tikken, kun je de Pokémon naar de professor sturen. Doe je dit, dan ben je de Pokémon kwijt, maar krijg je wel Candy van die specifieke Pokémon terug. Op die manier kun je dus sneller Candy verzamelen als je een Pokémon wilt laten evolueren of sterker wilt maken.

In de lijst met Pokémon lijkt het in eerste instantie misschien of je Pokémon wat door elkaar heen staan. Dit komt door de manier waarop ze zijn gesorteerd en dit kun je zelf aanpassen. Standaard staan ze gesorteerd op het moment waarop je de Pokémon ving. Door rechtsonder op het knopje met het klokje te klikken, kun je dit echter aanpassen. Je kunt je Pokémon ook sorteren op favorieten, nummers, HP-levels, namen en CP-levels.

#8 Wat zijn PokéStops?

Op de kaart zie je niet alleen Pokémon verschijnen, er staan ook een aantal icoontjes op. Een blauw staafje is een PokéStop, waar je diverse spullen kunt halen. Loop naar een PokéStop toe en je ziet dat de bovenkant verandert in een Pokéball. Dit betekent dat je dichtbij genoeg bent om er gebruik van te maken. Tik op de PokéStop en er verschijnt een blauwe cirkel. Door over de cirkel heen te vegen gaat hij draaien en komen er spullen uit. Hij wordt vervolgens paars, wat betekent dat je hem niet nog een keer kunt gebruiken. Zodra hij weer blauw wordt, kun je nog een keer draaien.

Pokemon Go Pokéstop Pokemon Go Pokéstop

Uit een PokéStop kun je verschillende spullen halen. Meest voorkomend is de Pokéball, die je gebruikt om Pokémon te verzamelen. Maar je kunt ook Potions, Super Potions, Revives, Great Balls, Poké Eggs, Incense en Razz Berry’s krijgen. De Potions en Super Potions gebruik je om de HP-levels van je Pokémon te herstellen, Revive om ze wakker te maken als ze zijn flauwgevallen. Incense kun je gebruiken om Pokémon aan te trekken, waardoor je ze vaker tegen komt. Incense werkt echter maar een half uur, dus zorg dat je er genoeg tijd voor hebt.

Pokemon Go Eieren

#9 Wat zijn Poké Eggs?

Alle Pokémon uit de eieren in Pokémon Go.Poké Eggs zijn eieren waar Pokémon uitkomen. De Poké Eggs die je verzamelt, vind je terug bij je Pokémon. Door in die lijst naar rechts te swipen, kom je bij de eieren uit. Tik op een ei en je ziet een knop met ‘Start Incubation’. Tik hier op en kies een Incubator om het ei in te stoppen. Nu ga je het ei uitbroeden, wat je doet door te lopen. Er zijn drie verschillende soorten eieren: die waar je twee kilometer voor moet lopen, een soort waar je vijf kilometer voor moet lopen en een soort waar je tien kilometer voor loopt. Hoe verder je moet lopen, hoe zeldzamer de Pokémon is die er uit komt.

We hebben een aparte gids over Pokémon eieren:

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-eieren/

#10 Spullen gebruiken
Bij PokéStops kun je dus diverse spullen verzamelen, maar je kunt ze ook kopen in de shop. Hier moet je echter met echt geld voor betalen. Maar hoe gebruik je ze nu eigenlijk?

Pokéballs en Great Balls spreken voor zich: die gebruik je alleen als je een Pokémon wilt vangen. Incense, Revives en Potions kun je gebruiken door er op te tikken. Lucky Eggs gebruik je ook op die manier, waardoor je een half uur lang extra XP krijgt.

https://www.iculture.nl/tips/lucky-egg-pokemon-go/

Als laatste heb je ook nog Lures, die Pokémon naar een PokéStop lokken. Deze krijg je alleen door een level omhoog te gaan of een Gym-gevecht te winnen. Om een Lure te gebruiken ga je naar een PokéStop, tik je erop en vervolgens op het witte veld boven de ronde schijf. Als je een Lure mag plaatsen, kun je deze selecteren. Een Lure werkt net als Incense en Lucky Eggs een half uur. Het verschil is alle mensen in de buurt meeprofiteren van de Lure, terwijl Incense en Lucky Eggs strikt persoonlijk zijn.

#11 Wat zijn Gyms?

Als laatste vind je op de kaart regelmatig grote torens met een bepaalde kleur en een Pokémon er op. Dit zijn Gyms en als je minimaal level 5 bent kun je daarin vechten. Dit doe je door er op te tikken. Bij de eerste keer als je level 5 bent word je gevraagd bij welk team je wilt horen. Er zijn drie teams, met ieder hun eigen kleur: Instinct (geel), Mystic (blauw) en Valor (rood). De kleuren zijn afgeleid van de originele Pokémon-spellen, namelijk Pokémon Red, Blue en Yellow. Zodra je een team hebt gekozen kun je dit niet meer aanpassen. Maar welke kleur je bent, heeft verder geen invloed op welke Pokémon je tegenkomt.

Nadat je een team hebt gekozen, hoor je bij een groep Pokémon-trainers die overal ter wereld verspreid zijn. Elk team werkt samen om het meest succesvol te worden. En succesvol worden, dat doe je bij een Gym. Om te beginnen loop je naar een Gym toe en tik je er op. Door op het icoontje van een bokshandschoen rechtsonder te tikken, kun je een gevecht beginnen. Nu krijg je de mogelijkheid om zes Pokémon te kiezen waarmee je wilt vechten en ga je van start.

Pokemon Go Gym op kaart Pokemon Go Gym

Door op het scherm te tikken voer je een gewone aanval uit op de Pokémon van je tegenstander. Houd je het scherm echter langer ingedrukt, dan doet je Pokémon een speciale aanval. Bovenin zie je hoeveel HP je tegenstander nog heeft en hoeveel jij nog hebt. Is de HP-balk rood en zo goed als leeg? Dan verliest je Pokémon het bewustzijn en kan hij niet meer verder vechten. Zijn al je Pokémon verslagen? Dan verlies je. Zijn de Pokémon van de Gym verslagen? Dan win je en neem je de Gym over voor jouw kleur. Nu kun je een Pokémon achterlaten om de Gym te beschermen. Dit betekent niet dat je hem kwijt bent; zodra een ander team de Gym overneemt, komt je Pokémon gewoon weer terug.

Pokemon Go Gym gevecht gewonnen Pokemon Go Gym overgenomen

Zolang je een Gym in bezit hebt, krijg je Stardust en PokéCoins, waar je vervolgens weer items mee kunt kopen. Kom je een Gym tegen van je eigen kleur, dan kun je deze echter niet overnemen. Wel kun je er vechten, om zo je Pokémon te trainen. Ook kun je hier je Pokémon achterlaten, door linksonder op het icoontje te tikken. Is je Pokémon flauwgevallen? Dan kun je er niet meer mee vechten, totdat je zijn HP weer herstelt met een Revive of Potion.

#11 Wat zijn de groene blaadjes in Pokémon Go?

In Pokémon Go zie je soms groene blaadjes op de kaart, maar waar zijn die nu eigenlijk voor? De groene blaadjes hebben eigenlijk een vrij simpele functie. Ze duiden de plekken aan waar Pokémon over het algemeen verschijnen. Dit betekent niet dat er gegarandeerd een Pokémon in de buurt is, maar het is wel de moeite waard om er even heen te lopen als je het ziet.

Pokémon Go groene blaadjes

Wat wel handig is, is dat je de groene blaadjes kunt combineren met de Nearby-radar in het spel. Volg je een Pokémon en denk je in de buurt te zijn, dan is de kans groot dat hij bij de groene blaadjes in de buurt zit. Loop dan dus die kant op. Hoe je de Sightnings-radar gebruikt, leggen we in een apart artikel uit.

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-go-radar-nearby/

#12 Het is maar een spelletje
Het kan zomaar gebeuren dat je gegrepen wordt door het Pokémon-virus. Maar hou je wel aan een aantal regels:

 • Ga niet op spoorrails, tramrails, rijbanen en andere drukke punten staan, waar je jezelf en anderen in gevaar brengt. Hou je hoofd erbij.
 • Loop niet zomaar woonhuizen, tuinen, café’s en winkels binnen omdat er een PokéStop of Gym te vinden is.
 • Wees respectvol en speel geen Pokémon Go op plaatsen waar dat not done is zoals kerken, begraafplaatsen, herdenkingsplaatsen en musea.
 • Loop niet ’s avonds laat in donkere steegjes en buurten waar het niet veilig is, waardoor je het risico loopt dat je wordt beroofd van je iPhone en andere spullen.
 • Als anderen Pokémon Go spelen, betekent het niet dat het meteen ook je hartsvrienden zijn en al hun ervaringen willen uitwisselen. Sommige mensen spelen liever alleen.

#13 Batterijduur besparen met Pokémon Go

Pokemon instellingenDe game vraagt vrij veel van je batterij. Je kunt daarom vier dingen doen:

Zo schakel je de speciale Battery Saver-stand van Pokémon Go in:

 1. Tik op de Pokéball en vervolgens op het tandwiel.
 2. Je bent nu in de instellingen.
 3. Schakel Battery Saver in.

Dankzij de Battery Saver-stand blijft Pokémon Go actief, terwijl de helderheid van je scherm op z’n laagst gezet wordt en in beeld alleen het Pokémon Go-logo weergegeven wordt. Dit doe je door je iPhone naar beneden te houden.

Bekijk ook

Energiebesparingsmodus gebruiken: zo werkt het op de iPhone en iPad

De batterij van je iPhone en iPad kan dankzij de energiebesparende modus in iOS en iPadOS een stuk langer meegaan. In deze tip leggen we je uit hoe je de Energiebesparingsmodus benut en hoe je ziet welke apps energie slurpen.

#14 Verzamel ze allemaal!
Dit is alles wat je nodig hebt om een begin te maken met Pokémon Go. Verslaat jouw team alle andere teams? Kun jij alle 150 Pokémon verzamelen? Ga op pad en zoek het uit! Later zullen we nog met uitgebreide tips komen om nog meer uit Pokémon Go te halen en de ultieme Pokémon-meester te worden.

Lees ook onze Review Pokémon Go! Heb je deze beginnersgids nu helemaal doorgelezen en ben je op zoek naar nog meer tips en info? Dan hebben we ook nog een aparte Pokémon Go-gids voor gevorderden.

Bekijk ook

Review: Pokémon Go, een prachtig spel met nog veel verbeterpunten

Pokémon Go is nu een week uit en dat is lang genoeg om erg verslavend te zijn, blijkt uit mijn ervaringen. Toch zijn er nog wel een aantal verbeterpunten voor het spel.
Bekijk ook

Pokémon Go voor gevorderden: word de beste Pokémon-trainer met deze tips

Ben je al begonnen met het spelen van Pokémon Go en heb je de eerste basiskennis onder de knie? Met deze gids lees je alles over de vervolgstappen en wat je allemaal nog meer kan doen, zodat je de beste Pokémon-trainer ooit kan worden.

Bovendien hielden we een Pokémon Go-sessie via Facebook Live waar kijkers hun vragen konden stellen. Terugkijken? Dat kan via onze Facebook-pagina, maar ook via onderstaande video.

https://www.iculture.nl/gids/pokemon-go/

Meer info over Pokémon Go

Lees onze belangrijkste artikelen en tips over Pokémon Go:

Pokémon Go speeltips

We hebben ook een aantal losse tips geschreven om de game nog slimmer te spelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
augustus 2016
Onderwerpen
,
Categorie
Apps