iOS 10

Publieke beta van iOS 10 nu beschikbaar: zo installeer je het

Apple heeft de allereerste publieke beta van iOS 10 vrijgegeven. Hierdoor kan iedereen met een geschikt toestel iOS 10 gaan testen. iOS 10 bevat allerlei nieuwe functies, zoals een vernieuwd toegangsscherm.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

iOS 10
Apple heeft zojuist de eerste publieke beta van iOS 10 vrijgegeven. Hierdoor kan iedereen die zich aangemeld heeft op de speciale betawebsite van Apple de nieuwste beta van iOS 10 installeren op zijn of haar toestel.

Let op! Wil je de komende maanden weer terug naar iOS 9.3.3, dan moet je een backup maken voordat je aan onderstaande stappen begint. Loop je tegen problemen aan bij het installeren van iOS 10 beta, dan vind je in onderstaand artikel een aantal oplossingen.

Zo installeer je de publieke beta van iOS 10

Om de publieke beta te kunnen installeren, is het vereist om je aan te melden op de betawebsite van Apple. Vervolgens dien je de website te bezoeken vanaf je iOS-toestel en het profiel te installeren. Zodra je dan kiest voor Instellingen > Algemeen > Software-update verschijnt de publieke beta van iOS 10 vanzelf op je toestel.

Lukt het niet? Dan het je waarschijnlijk nog een oud profiel van iOS 9.x. Verwijder dit profiel via Instellingen > Algemeen > Beheer profielen en apparaten.

Het aanmelden voor de publieke beta’s is gratis. De publieke beta wordt op dit moment uitgerold, dus het kan even duren voordat hij voor jou zichtbaar is op Apple’s betawebsite.

Houd er wel rekening mee dat het testen altijd op eigen risico is. iOS 10 is nog volop in ontwikkeling, dus het systeem bevat nog enkele bugs en problemen. Maak ook een aparte reservekopie in iTunes om deze terug te zetten als iOS 10 niet bevalt.

Om iOS 10 te installeren heb je minimaal een iPhone 5, 4e generatie iPad of 6e generatie iPod touch nodig.

Nieuw in iOS 10: Bedieningspaneel, notificaties, toegangsscherm en meer

iOS 10 bevat een hele reeks aan vernieuwingen en verbeteringen. Zo heeft het toegangsscherm een metamorfose gekregen, terwijl ook de widgets en notificaties een nieuw uiterlijk hebben. Het Bedieningspaneel heeft meer functies gekregen en Apple heeft een nieuwe Home-app toegevoegd.

Een andere veelgevraagde functie die Apple toegevoegd heeft is de mogelijkheid om standaardapps te verbergen, waarna je ze uit de App Store opnieuw kunt downloaden. Ben je benieuwd naar alle grote vernieuwingen in iOS 10, dan lees je dat in het aankondigingsartikel. In ons aparte overzicht lees je veel meer over alle kleine ontdekkingen en vernieuwingen die Apple in iOS 10 toegevoegd heeft. Wil je alle iOS 10-artikelen rustig nalezen, dan vind je die in ons iOS 10 overzicht.

De afgelopen weken zijn ontwikkelaars al druk aan de slag geweest met de eerste en tweede beta van iOS 10, maar vandaag heeft Apple de eerste publieke beta vrijgegeven. iOS 10 komt uiteindelijk ergens in september beschikbaar, rond de aankondiging van de nieuwe iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2016, 14:17
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.