Avian voor de Apple TV op een televisie.

Avian op de Apple TV laat zien waar er over bepaalde onderwerpen getweet wordt

Avian voor de Apple TV is een nieuwe app die tweets over een bepaald onderwerpen in vogelvlucht op een kaart laten zien. Zo zie je bijvoorbeeld hoe mensen ter wereld over een bepaald onderwerp tweeten.

Avian voor de Apple TV op een televisie.
Via Twitter delen mensen overal ter wereld de gekste dingen. De nieuwe app Avian voor de nieuwste Apple TV brengt allerlei tweets in beeld in een mooie kaartweergave, zodat je kan zien wie er waar over een bepaald onderwerp tweet. De app maakt hiervoor gebruik van Apple Maps, zodat er via een mooie Flyover-achtige weergave langs de tweets gevlogen wordt.

Avian laat tweets zien op een wereldkaart

Sinds tvOS 9.2 is het voor ontwikkelaars mogelijk om kaarten te integreren in Apple TV-apps. Na TV Maps maakt ook Avian gebruik van deze functie. Zodra je de app opstart, wordt gevraagd om in te loggen met je Twitter-account. Dit doe je door de link die in beeld verschijnt over te tikken. Na aanmelding krijg je direct de eerste tweets te zien die het woord foodie of instafood bevatten. Zonder Twitter-account is Avian niet te gebruiken.

Avian voor de Apple TV met een tweet.

Het geinige is dat de app in vogelvlucht langs allerlei tweets gaat en ook foto’s van de tweets laat zien. Zo zie je dus in een overzicht welke gerechten er zoal ter wereld klaargemaakt worden. Via het zijmenu kun je zelf andere termen invullen, zodat je zelf naar leuke tweets kunt zoeken. De app blijkt echter wel alleen Engelstalige tweets te laten zien.

Avian voor de Apple TV met instellingen.

Via ditzelfde zijmenu kun je nog enkele instellingen aanpassen. Zo wissel je tussen de standaard kaartenweergave en de gedetailleerde satelliet. Verder is het mogelijk om alleen tweets te laten zien van de accounts die jij volgt en kun je een beperkter gebied instellen. Voor deze laatste twee opties is een in-app aankoop van €1,99 vereist, maar verder is de app helemaal gratis te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2016, 15:15
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.