TV Maps op de Apple TV.

TV Maps brengt Apple Maps naar de Apple TV

Mis jij Apple Maps op je vierde generatie Apple TV? De nieuwe app TV Maps brengt alle kaarten naar het televisiescherm, waardoor je via de Apple TV door Apple Maps kunt bladeren.

TV Maps op de Apple TV.
Apple Maps is beschikbaar op bijna alle apparaten. Zowel op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac als Apple Watch kun je gebruikmaken van alle functies die de Kaarten-app met zich meebrengt, zoals navigeren en 3D gebouwen bekijken. De vierde generatie Apple TV ontbreekt in dit rijtje, maar door de komst van een third-party app genaamd TV Maps kun je nu ook op het grote scherm gegevens van Apple Maps bekijken.

Flyover en routes plannen op je Apple TV

TV Maps voor de Apple TV bevat veel vertrouwde functies die je kent uit bijvoorbeeld de Mac-versie van Apple Maps. Zo kun je wisselen tussen de kaarten-, satelliet- of hybrideweergave en zoek je makkelijk naar plaatsen en locaties. Je kunt in de app ook een route plannen, zodat je op het grote scherm van je televisie kunt zien hoe je moet rijden.

Dit plannen van een route kun je vervolgens doorsturen naar je iPhone met de bijbehorende TV Maps-app. In deze app zie je vervolgens een overzicht van je recente routes die je op je Apple TV gepland hebt. Naast het bekijken van de kaarten, heeft de app ook de bekende Flyover-functie. Hierdoor bekijk je allerlei gebouwen in 3D, ook op het grote scherm van je televisie. In Nederland zijn dat Rotterdam, Utrecht en Eindhoven en omgeving.

TV Maps brengt Apple Maps naar de Apple TV.

TV Maps op de vierde generatie Apple TV vereist wel de nieuwste versie van tvOS, namelijk tvOS 9.2. Deze bracht naast een hoop nieuwe functies, voor ontwikkelaars ook de mogelijkheid om kaarten in hun apps te zetten. Het is op dit moment niet bekend of Apple wellicht zelf in de toekomst de officiële Kaarten-app naar de Apple TV brengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2016, 20:00
Categorie Apps
Onderwerpen apple maps, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.