WhatsApp Web PDF delen

WhatsApp laat je documenten delen op de desktop

WhatsApp Web laat je documenten delen. Het werkt ook in de desktopversie van WhatsApp op Windows en Mac.

De webversie van WhatsApp heeft een handige nieuwe functie gekregen. In WhatsApp Web kun je nu PDF’s en Office-bestanden delen met anderen. In de iOS-app was dat al mogelijk.

WhatsApp Web PDF delen

WhatsApp Web: documenten delen toegevoegd

WhatApp was eerder deze week ook al in het nieuws, toen ze een officiële desktop-app uitbrachten. Vandaag krijgt WhatsApp Web een update, met de mogelijkheid om documenten te delen. Dit kan een handig alternatief zijn voor het versturen van documenten via e-mail. Je deelt documenten door in een chat rechtsboven op de paperclip te klikken. Vervolgens kies je voor het blauwe Document-icoontje.

Bijlages versturen met WhatsApp op de desktop.

Hierna kun je bladeren naar het gewenste document en dit versturen. Het was in WhatsApp Web al mogelijk om lokaal bewaarde foto’s te delen of foto’s te maken met de webcam van je MacBook. Omdat je PDF-bestanden en andere documenten vaak op je desktop bewaart is het eigenlijk logisch dat deze functie nu is toegevoegd.

Het delen van documenten werkt overigens ook in de eerder deze week beschikbaar gestelde desktop-app van WhatsApp voor Mac en Windows. Die is namelijk gebaseerd op de webversie. Beide apps moet je activeren door een QR-code te koppelen. Ook is het nodig dat je computer in contact blijft met je iPhone. Concurrent Telegram is niet afhankelijk van de iPhone en is ook zelfstandig op de desktop te gebruiken.

WhatsApp gebruiken

Voor WhatsApp Web ga je naar deze link en voor het downloaden van WhatsApp op Mac en Windows lees je ons uitgebreide uitlegartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2016, 13:48
Categorie Apps
Onderwerpen documenten, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.