Rimowa kofferlabel bagagelabel

Rimowa zet een elektronisch bagagelabel op je koffer

Kofferfabrikant Rimowa heeft elektronische bagagelabels in diverse koffers verwerkt, zodat je niet langer de papieren labels met plakstrip nodig hebt. Daardoor kun je sneller inchecken met je koffer.

Nu de zomerse temperaturen zijn aangebroken, kijken veel mensen al vooruit naar de vakantie. Een nieuwe koffer komt altijd van pas, vooral als er een schermpje in zit die je met een app kunt bedienen. Het E-Ink-schermpje op deze Rimowa-koffer toont de informatie van het bagagelabel, zodat geen papieren labels met plakstrip meer nodig zijn.

Rimowa kofferlabel bagagelabel

Rimowa met elektronisch bagagelabel

Rimowa-koffers koop je niet omdat ze zo lekker goedkoop zijn, wel omdat ze er mooi uit zien en robuust zijn. In de nieuwste koffers van Rimowa zit een schermpje met elektronische inkt. Het scherm is gekoppeld met de systemen van luchtvaartmaatschappijen, zodat je zelf de juiste bagagelabels op de koffer kan zetten om nog sneller in te checken. Hiervoor moet je wel de app van een geschikte vliegmaatschappij gebruiken om in te checken. Momenteel biedt alleen Lufthansa die mogelijkheid, maar andere maatschappijen zoals United zijn bezig om te testen.

Rimowa Topas-koffer met app

Het scherm toont de unieke streepjescodes en afkorting van het vliegveld, zoals AMS voor Schiphol. Volgens Rimowa kunnen scanners op de luchthaven prima omgaan met de elektronische variant van het bagagelabel. In 98% van de gevallen wordt de streepjescode goed herkend. De koppeling tussen koffer en iPhone verloopt via Bluetooth. Het kofferlabel werkt met AAA-batterijen en gaat 800 Bluetooth-koppelingen mee.

Duur koffertje
Heb je wel interesse, dan moet je bij Rimowa vragen naar de aluminium Topas-serie of de polycarbonaat Salsa-, Limbo- of Bossa Nova-serie. Afhankelijk van het formaat en de uitvoering betaal je tussen de 500 en 1300 dollar. Gezien de prijs is het niet vreemd dat alleen de iPhone wordt ondersteund. Android komt later.

Rimowa elektronisch kofferlabel

Voor dat geld krijg je overigens wel kwaliteit. Het kofferlabel is 10 keer sterker dan Gorilla Glass en mocht het toch kapot gaan, dan heb je 5 jaar garantie. Rimowa heeft ook nog verdere plannen met het project. Zo willen ze dat je op termijn ook je koffer kunt tracken, zodat je weet of je koffer veilig in het toestel zit. Rimowa heeft dus nog wel wat te doen, want bij andere slimme koffers is tracking met GPS meestal al aanwezig. Ook heb je koffers met USB-poorten, ingebouwde batterijen en allerlei andere handige functies voor reizigers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2016, 18:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen koffer, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.