Sony smart-tv met Apple TV-app.

Sony start uitrol Apple’s TV-app op tv’s uit 2018, 2019 en 2020

Ben je geabonneerd op Apple TV+ en wil je dit op je televisie kijken? Dan kan dat nu op sommige televisies van Sony, want de Apple TV-app wordt uitgerold naar alle modellen van Sony uit 2020 en een beperkt aantal modellen uit 2019 en 2018.

Update 27 november 2020: Sony is gestart met de uitrol van de TV-app voor modellen uit 2018, 2019 en 2020. Bij de 2018-modellen gaat het om maar een beperkt aantal duurdere exemplaren (AF9/A9F en ZF9/Z9F). De 2020-modellen krijgen allemaal de beschikking over de TV-app dankzij firmware-update v6.4960 en bij de 2019-modellen gaat het om het merendeel, met uitzondering van de AG8, XG83, XG81 en XG80. Momenteel is de uitrol in Europa gestart, daarna volgt Noord-Amerika. Sony-fans konden eerder al via de PlayStation kijken naar Apple’s TV-aanbod: zowel de PS4 als PS5 worden ondersteund.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 15 oktober 2020.

Apple TV-app op Sony tv’s

Met de TV-app van Apple kijk je naar het aanbod van films uit de iTunes Store, maar je kan ook bladeren door het aanbod van Disney+ en abonneren op een aantal Apple TV-kanalen. De app is ook de thuishaven van Apple’s eigen dienst Apple TV+, dat sinds vorig jaar november beschikbaar is. Sony is nu begonnen met de uitrol van de TV-app op een aantal modellen uit 2018, 2019 en 2020, zo maakt Sony bekend.

Vorig jaar oktober waren er al berichten dat Sony de app uitgebracht zou hebben, maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn. Nu is het nieuws dus officieel. De uitrol is in Europa gestart voor de XH90-modellen. Deze modellen met Android TV zijn ook uitgerust met HomeKit en AirPlay 2, maar vanaf nu dus ook met Apple’s TV-app. De app is beschikbaar via een software-update voor de televisie, dus niet als aparte download uit de Google Play Store.

Sony smart-tv met Apple TV-app.

In de TV-app op Sony’s televisies kun je content kijken in 4K HDR met Dolby Atmos. Je kan je ook rechtstreeks voor Apple TV+ aanmelden via de app op je Sony smart-tv. De fabrikant belooft verder dat bepaalde modellen uit 2019 en de meeste modellen uit 2019 en 2020 de app later dit jaar krijgen. Heb je dus een recent model van de afgelopen twee jaar, dan is de kans groot dat de app ook daarvoor beschikbaar komt. Er is momenteel nog geen exacte lijst met modellen, los van de XH90-series.

Sinds voorjaar 2019 vind je de TV-app al op Samsung-tv’s en de app breidt zich langzaamaan uit naar meer tv-modellen. Ook werd de TV-app al uitgebreid naar Amazon Fire- en Roku-devices. De meest gebruikelijke manier via de TV-app te kijken is nog steeds via je iPhone, iPad, Mac of Apple TV. Voor meer informatie over de TV-app, lees je onze uitleg.

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.