Televisie met Apple TV-app.

Apple’s TV-app nu ook beschikbaar op sommige Sony tv’s

Ben je van plan om de series van Apple TV+ te kijken? Dan kan dat ook op je televisie van Sony, want de Apple TV-app wordt nu uitgerold naar bepaalde modellen van Sony.

Met de TV-app van Apple kijk je naar het aanbod van films uit de iTunes Store, maar je kan ook bladeren door het aanbod van Netflix, Amazon Prime en Hayu. De app is ook de thuishaven van Apple’s eigen dienst Apple TV+, dat op 1 november van start gaat. Apple stelt haar eigen TV-app nu ook beschikbaar op sommige Sony-tv’s, zo ontdekte 9to5Mac.

Apple TV-app op Sony tv’s

Sinds dit voorjaar vind je de TV-app al op Samsung-tv’s en het was al bekend dat de app zich langzaamaan uitbreidt naar meer tv-modellen. Dat moment lijkt nu aangebroken, want gebruikers wereldwijd melden dat de app beschikbaar is op hun Sony-tv. De app is onderdeel van een software-update van Sony zelf en is niet los te downloaden. Er is geen complete lijst van modellen die de app krijgen, maar vermoedelijk gaat het om dezelfde series die ook AirPlay 2 krijgen. Dat zijn deze modellen:

  • Master Series A9G 4K OLED (77-, 65- en 55-inch)
  • Master Series Z9G 8K (98- en 85-inch)
  • X950G 4K (85-, 75-, 65- en 55-inch)
  • X850G (85-, 75-, 65- en 55-inch)

Onlangs werd de TV-app al uitgebreid naar Amazon Fire- en Roku-devices, maar die zijn niet in Nederland verkrijgbaar. De meest gebruikelijke manier via de TV-app te kijken is nog steeds via je iPhone, iPad, Mac of Apple TV. Voor meer informatie over de TV-app, lees je onze uitleg.

Overigens wachten gebruikers van de Sony-tv’s ook nog steeds op de AirPlay 2-update. Sony beloofde de AirPlay 2-update voor de zomer, maar lijkt die datum niet gehaald te hebben. We verwachten de update alsnog dit jaar, maar wanneer precies is onduidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2019, 9:31
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv plus, sony, tv-app

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.