CarPlay: Apple Kaarten met flitspaal.

Handig: Apple Kaarten toont nu ook flitspalen in Nederland

Ook beschikbaar in België
Apple Kaarten laat vanaf nu ook de locatie van flitspalen zien in Nederland en België. Met een icoontje zie je tijdens het navigeren waar de flitser staat.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eén van de nieuwe functies van Apple Kaarten in iOS 14 is het tonen van flitsers. De flitspalen in Apple Kaarten waren echter alleen in een beperkt aantal landen zichtbaar, maar iCulture-lezer Chris ontdekte dat deze nu ook in Nederland zichtbaar zijn. De iCulture-redactie heeft dit gecheckt en kan bevestigen dat Apple Kaarten in Nederland nu ook flitsers toont. Ook zijn er berichten dat de flitspalen in België zichtbaar zijn. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan.

Apple Kaarten met flitsers in Nederland en België

Tijdens het navigeren met Apple Kaarten zie je op de locatie van een flitspaal een geel icoontje met een camera erin. Wij hebben de locatie van flitspalen in ieder geval gezien in regio Haarlem. Mogelijk wordt de functie nog verder uitgerold, waardoor je ze nog niet overal ziet. Je ziet de flitspalen alleen tijdens de routebegeleiding. Uit tweets blijkt dat de flitsers ook in België beschikbaar zijn.

Apple Kaarten flitspaallocatie in Nederland.

In Apple Kaarten zie je zowel de locatie van flitspalen die checken op rood licht als op snelheid. Momenteel gaat het vermoedelijk alleen nog om vaste flitspalen en dus niet om mobiele flitsers. Apple werkt wel aan een functie om flitsers en meer te melden voor Apple Kaarten, maar dat is nu in Nederland nog niet zichtbaar.

Apple Kaarten met flitser in Nederland in CarPlay.

De locatie van flitspalen is zowel te zien in CarPlay (inclusief het CarPlay Dashboard) als op de iPhone als je alleen daarmee navigeert. Een nadeel is wel dat vanuit de app niet duidelijk is waarop wordt geflitst. Apple Kaarten laat alleen zien dat er een flitser staat. In onze test kregen we geen melding van de flitser en werd ook niet omgeroepen dat je een flitspaal nadert. Voor dergelijke functies moet je dus nog een andere app gebruiken, zoals Flitsmeister.

CarPlay Dashboard met flitspaal in Nederland.

Nog geen snelheidslimieten
De flitslocaties in Apple Kaarten vereisen iOS 14 of nieuwer. Ondanks de toevoeging van de flitspalen, toont Apple Kaarten in Nederland nog niet de maximale snelheid op de wegen.

Bekijk ook

Deze 8 verbeteringen komen naar Apple Kaarten in iOS 14

Apple komt dit najaar met enkele handige en leuke verbeteringen voor Apple Kaarten. Vanaf iOS 14 vind je meer soorten routes en word je beter geholpen tijdens het rijden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 29 maart: Toegevoegd dat de flitspalen ook in België zichtbaar zijn.

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.