Google Maps flitswaarschuwing.

Google Maps voor iOS toont flitsers in Nederland

Ook snelheidslimieten op de kaart

Google Maps toont flitsers in de iPhone-app, zodat je tijdens het navigeren gewaarschuwd wordt voor een naderende flitspaal. Het gaat voorlopig nog om een test, want eerder werd het al getest in de Android-app.

Update 30 mei: Google heeft de uitrol van flitsers en snelheidslimieten in 40 landen nu officieel bevestigd. De uitrol zou twee weken geleden zijn gestart.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 23 mei.

Google Maps flitsers in Nederland

Google Maps brengt je al van A naar B met uitgebreide navigatie, toont nuttige locaties en nog veel meer. Begin dit jaar schreven we nog over een test van Google Maps met flitspalen, die op dat moment zichtbaar was in de Android-versie. iCulture-lezer Erik ontdekte dat de flitsers nu ook in Nederland te zien zijn in de iPhone-versie van Google Maps.


Woordvoerder Rachid Finge van Google bevestigt tegenover iCulture dat het nog om een test gaat. Er is nog geen releasedatum waarvoor het voor alle gebruikers zichtbaar is. Het kan dus zijn dat jij de flitsers nog niet ziet. Tijdens het navigeren verschijnt op de kaart een oranje icoontje van een flitspaal, inclusief gesproken flitswaarschuwing. Aan het icoontje is niet direct te zien waar er precies voor geflitst wordt. In Waze verschijnt er bijvoorbeeld ook een icoontje van een stoplicht, om aan te duiden dat een flitspaal controleert op rijden door rood licht. Bij Google Maps zien we dat vooralsnog niet.

Google Maps flitsers op iPhone.

Behalve tijdens het navigeren, zie je de flitsers ook voordat je de route start. Je kan dus zien of je op de voorgestelde route flitspalen tegenkomt. We hebben nog bij Google nagevraagd of het alleen geldt voor vaste flitspalen of ook voor mobiele flitsers.

De afgelopen tijd krijgt Google Maps steeds meer functies die je bijvoorbeeld ook in Google’s Waze vindt. Google test ook al een tijdje snelheidslimieten en maximum snelheden in Maps. Daarnaast wordt Google Maps steeds meer een onmisbare app voor iedereen, dankzij allerlei extra functies die van pas kunnen komen als je wil navigeren, een stad wil ontdekken en nog veel meer.

In Nederland is ook Flitsmeister een populaire app voor het tonen van meldingen. Flitsmeister wordt ook vaak in combinatie met Google Maps of Apple Kaarten gebruikt, hoewel je sinds een jaar ook kan navigeren met Flitsmeister. Zou jij Flitsmeister of een andere app inruilen voor Google Maps voor de flitswaarschuwingen of blijf je bij het oude?

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 30 mei: Bevestiging door Google toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2019, 10:11
Categorie Apps
Onderwerp google maps
36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.