Apple hint naar nieuwe hardware op 8 december

Apple lijkt nog niet helemaal klaar met 2020. In een memo aan serviceproviders wordt de indruk gewekt dat er op 8 december een hardware-aankondiging aankomt. Ze moeten zich "voorbereiden op nieuwe product SKU's".

Update 8 december 2020: De aandacht richt zich nu op de AirPods Studio. Volgens de website AppleTrack hebben ze ‘exclusieve’ informatie ontvangen van meerdere bronnen, die beweren dat Apple de AirPods Studio op 8 december aankondigt. AppleTrack heeft ondanks de naam geen indrukwekkend track record. Mark Gurman van Bloomberg herinnerde zijn volgers er echter aan dat Apple nog steeds van plan is om een high-end hoofdtelefoon uit te brengen en hint daarmee ook naar een hoofdtelefoon. Volgens geruchtenlekker L0vetodream gaat Apple nog een “Kerstverrassing” uitbrengen, die “goed voor de winter” is. Ook dat zou kunnen duiden op een hoofdtelefoon met grote oorkussens, waarmee je oren lekker warm blijven.

Wat het ook is, we zullen het snel genoeg weten. We verwachten de aankondiging in de loop van de middag.

AirPods Studio icoon

Update 7 december 2020: Een geruchtenlekker voorspelt dat Apple na drie jaar de Apple TV gaat vernieuwen. Het gaat dan om de zesde generatie Apple TV, die met een persbericht zal worden aangekondigd. Het nieuwe apparaat zou kunnen samenvallen met de start van Fitness Plus, de dienst waarbij je tegen betaling workout-video’s kunt kijken. Het gerucht komt van LeaksApplePro, een van de vele anonieme Twitter-accounts die regelmatig het geruchtenvuurtje opstoken. Apple zou tegelijk ook tvOS 14.3 uit kunnen brengen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 3 december.

‘Nieuwe product-SKU’s op 8 december’

Apple heeft eerder soortgelijke memo’s naar service providers gestuurd, bijvoorbeeld vlak voordat de iPhone 12 werd aangekondigd. Daarin informeerden ze technici over de aanstaande producten, zodat ze zich kunnen voorbereiden op toekomstige reparaties. Deze nieuwe memo meldt dat er “AppleCare-gerelateerde wijzigingen” voor de technici aankomen, waaronder nieuwe product SKU’s, nieuwe/bijgewerkte productbeschrijvingen en nieuwe/bijgewerkte prijsstelling voor producten. De wijzigingen gaan in op dinsdag 8 december om 5:30 uur ’s ochtends Pacific Time. Dat is 14:30 uur Nederlandse tijd.

Omdat er wordt gesproken over wijzigingen in AppleCare is de kans groot dat het om hardware gaat. Bij software en diensten kun je geen AppleCare+ nemen.

Maar wat? Apple zou nog de AirTags, AirPods Studio of een nieuwe Apple TV kunnen aankondigen. Als we zouden moeten gokken, zou de Apple TV een kanshebber zijn. Die bevat waarschijnlijk geen spectaculaire nieuwe functies en kan prima via een persbericht worden aangekondigd.

https://twitter.com/L0vetodream/status/1327682495198887936

De doorgaans betrouwbare geruchtenlekker L0vetodream heeft eerder gesuggereerd dat Apple nog een kerstverrassing heeft gepland. Hij voorspelt daarbij een “winter inclusive”, iets wat perfect voor de winter is. Dat klinkt meer als iets in de richting van iPod-sokken en niet zozeer als een groot hardware-product.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Op een extra december-event hoeven we waarschijnlijk niet te rekenen. Apple kondigt om 5:30 uur Pacific Time wel eens vaker nieuwe producten aan, zoals de 13-inch MacBook Pro in mei 2020 en de 16-inch MacBook Pro in november 2019. De tweede generatie AirPods werd ook in maart 2019 aangekondigd op dit tijdstip.

De afbeelding bovenaan dit artikel is uit Apple’s kerstreclame voor 2020, waarin de HomePod mini centraal staat:

https://www.youtube.com/watch?v=w5ftzLkhw3Y

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 07 december: Dit artikel is bijgewerkt met het nieuwste gerucht.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.