Kind met iPad mini

Reacties voor: Apple gaat ook in Nederland en België iMessage-berichten van kinderen scannen op naakt

Apple gaat Communication Safety beschikbaar stellen in zes nieuwe landen, waaronder Nederland en België. Deze optionele functie houdt in dat kinderen een waarschuwing krijgen als ze een foto met veel naakte huid willen delen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Vrijwel niemand hier verstuurd via iMessage. Dus impact zal wel meevallen.

  2. @Axel: Grappig, in mijn omgeving gaat bijna alles via iMessage

  3. @Axel: hier gaat ook ongeveer 75% van alle berichten via iMessage

  4. Dan behoren jullie tot een enorme niche 😉

  5. Origineel geplaatst door Axel
    Dan behoren jullie tot een enorme niche 😉

    En u, waar behoort u toe?

  6. @Axel: Vergeleken met Amerika gebruiken wij idd niet veel, ik ken zelf verder ook niemand die het gebruikt actief.
    We hebben over algemeen de meeste whatsapp, of een variant telegram, signal zodat we ook de Android gebruikers in de vrienden / familie kring kunnen gebruiken.

    Maar zullen vast wel gebruikers zijn in Nederland/ België.

  7. Ook hier gaat het grootste deel via iMessage.

  8. Hier ook alles via imessage en ik ben niet blij met deze feature. Ze brengen het weer zo dat ik er eigenlijk niet boos over mag zijn, maar het deep diggen in je chats is weer begonnen 🤮

    Blijf verdomme uit mijn prive leven zeg

  9. @Axel: Bij mij gaat ook alles via iMessage, ik gebruik niks anders….

  10. Hier ook iMessage en intercom door het hele huis. Geweldig met de HomePod mini’s 5 stuks en HomePod 2 stereo paar.

  11. @Axel: Zeker wel, ik haat het als iemand mij belangrijke foto’s doorstuurt via whatsapp… blijft niks van over!

  12. @Dennis: Dat komt ook omdat wanneer je in Amerika een groeps sms verstuurd. De andere deze ook echt als groeps sms ontvangen. Zij zien alle mensen aan wie deze sms verstuurd is en als ze reageren sturen ze naar iedereen een antwoord. Als je hier in Nederland een groeps sms verstuurt krijgt iedereen een losse sms met alleen jou als afzender. Ik heb meerdere groeps smsjes gehad met mensen in de USA met mijn Amerikaanse nummer, vandaar dat een whatsapp daar veel minder aansloeg. Als je een groepsgesprek wilde kon dat gewoon via de sms, ook naar mensen met Android!

  13. Ik gebruik ook zelden iMessage. Waarom zou ik dit gebruiken als ik Whatsapp heb en de rest van de wereld ook? Daarnaast is iMessage volgens mij beperkter dan Whatsapp toch?

    Ik vind het vervelend om met twee apps te moeten werken en alleen berichten van een andere iPhonegebruiker met iMessage te kunnen ontvangen en deze dan niet door kan zetten naar ieder (en al mijn werkcollegas die alleen Android hebben) ander.

  14. Hier eigenlijk geen iMessage.
    – Nationaal vooral Whatsapp ( liever niet ) en Signal.
    – Internationaal meer Signal en ook Session.

  15. Voor kinderen zonder mobiel nummer is iMessage een hele logische manier om berichten te kunnen versturen. Werk op een school, daar doen de kinderen het ook allemaal op de iPad. Werkt prima. Omdat het lokaal wordt gescand en je het zelf moet inschakelen snap ik het probleem niet zo goed.
    Als je het niet wil, zet je het toch niet aan.

  16. Bij ons thuis gebruiken we ook iMessage en ik gebruik het ook met collega’s. Veel prettiger dan whatsapp. Echt jammer dat er meegekeken gaat worden.

  17. Bij ons gebruikt niemand iMessage. Alleen als er een storing is bij whatsapp of als we naar een land gaan waar whatsapp geblokkeerd is zoals China

  18. Hier alles via Teams en Skype. Privé Facebook messenger

  19. Ik gebruik ook iMessage, en vaak wordt dat wel aangegeven wie een Apple device heeft. Voor berichten via WhatsApp/Signal maar als ik een foto stuur en diegene heeft een iPhone of iPad dan meld ik dat aan degene waarvan ik weet dat hij iMessage heeft. Want de kwaliteit wordt bij Whatsapp drastisch onderuit gehaald.

  20. @Kreun: er word niet mee gekeken de telefoon scant zelf op naaktheid dit word niet eerst naar een server gestuurd om het te checken dit gebeurt gewoon lokaal op het device zelf

    Ook word er niet gekeken in je chats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.