iPhone originele verpakking

Originele iPhone uit 2007 levert recordbedrag op veiling op

Langer wachten loont
Je zal maar een originele iPhone uit 2007 in de kast hebben liggen, die je nooit hebt uitgepakt. Eerder leverde een dergelijke sealed iPhone nog $30.000 op maar inmiddels wordt meer dan het dubbele geboden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als het om veilingen van oude Apple-producten gaat, dan draait het meestal om een Apple I of II met de originele handtekeningen van Jobs en Woz erop. Sinds kort zien we steeds vaker originele iPhones uit 2007 die geveild worden – en ze leveren ook steeds meer geld op. Afgelopen augustus ging er al een sealed iPhone onder de hamer voor iets meer dan $35.000 terwijl in oktober nog eentje verkocht werd voor $39.000. Dit weekend werd echter een verkooprecord gebroken: een eerste generatie iPhone in verzegelde verpakking leverde tijdens een veiling maar liefst $63.000 op.


iPhone-veiling Karen GreenToen de veiling begon werd nog gerekend op $50.000, maar hij bleek veel meer waard. De iPhone was eigendom van Karen Green, een tattoo-artiest die hem im 2007 cadeau van vrienden kreeg. Omdat het toestel alleen werkte op het AT&T-netwerk had ze er niets aan, aangezien ze al klant bij Verizon was. De iPhone kwam in de kast te liggen en kwam een paar jaar geleden weer tevoorschijn. De vrouw (links op de foto) liet de iPhone in 2019 nog taxeren in een YouTube-show en kreeg te horen dat hij ongeveer $5.000 waard zou zijn. Green besloot het toestel nog wat langer te houden, onder het mom van: “Het is een iPhone, hij zal nooit verouderen!” en dat bleek een verstandige keuze. Dat een dergelijk toestel zoveel geld zou opleveren, had ze echter niet gedacht. De vrouw gaat de opbrengst investeren in een bedrijf.

Mocht je ook nog een originele iPhone hebben liggen: dergelijke bedragen worden alleen betaald als het toestel nog in een sealed verpakking zit, omdat hij dan gegarandeerd nieuw is. Verzamelaars zijn bereid veel geld te betalen voor een zeldzaam exemplaar zoals deze.

iPhone in originele verpakking

De betreffende iPhone lag zestien jaar geleden voor 599 dollar in de winkel en verwisselt nu dus voor het 106-voudige van eigenaar. Het toestel had destijds opmerkelijke eigenschappen. Enerzijds was het erg vernieuwend door het 3,5-inch grote touchscreen en functies als pinch-to-zoom. Anderzijds had het een een teleurstellende 2-megapixel camera en geen ondersteuning voor 3G-netwerken. Volgens het veilingbedrijf is er in toenemende mate interesse voor cultureel relevante verzamelobjecten. Ze denken dat de handel in dit soort voorwerpen nog in de kinderschoenen staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.