iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Cardboard Camera, Newton, iMessage-apps en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Newton, Cardboard Camera en de iMessage-apps.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Cardboard Camera

Iedereen heeft het tegenwoordig over Virtual Reality (VR). Ook op de iPhone. Google’s Cardboard Camera-app maakt nu de sprong van Android naar iPhone. Met deze app kun je zelf VR-foto’s maken, vergelijkbaar met hoe je de panaromafunctie gebruikt. Je bekijkt ze met vrijwel elke VR-bril waar je je telefoon in kunt plaatsen. Lees ons artikel over Cardboard Camera.

Pokémon Go

Het was al eerder aangekondigd, maar deze week kreeg Pokémon Go de langverwachte Buddy-functie. Hiermee kun je je favoriete Pokémon een stukje laten meelopen en tijdens het lopen Candy verdienen. Maar welke Pokémon is het slimst om hiervoor in te zetten? Wij zochten het voor je uit en vertellen hoe het werkt. Lees ons artikel over Pokémon Go.

iMessage-apps

Deze week verscheen iOS 10 en daarbij ook een hele reeks aan nieuwe speciale iMessage-apps. Dankzij iMessage-apps kun je spelletjes spelen, stickers plakken of andere handige taken uitvoeren, rechtstreeks vanuit iMessage. iMessage-apps kunnen compleet losse apps zijn, maar ook extensies voor bestaande apps. Zo heeft de GIPHY-app een iMessage-extensie, terwijl Nintendo een zogenaamde Super Mario RUN iMessage-app uitgebracht heeft. Hiermee plaats je allerlei Mario-stickers in je iMessage-gesprek. Mama mia! Lees ons artikel over iMessage-apps.

WhatsApp

WhatsApp was er snel bij met een update voor iOS 10. De app kreeg meteen na de officiële release een uitgebreide update. Je kan nu WhatsApp-berichten via Siri versturen en een nieuwe widget toont je recente chats in het Berichtencentrum. Ook is WhatsApp nu een nog eenvoudiger alternatief voor gewoon bellen, doordat WhatsApp-audio-gesprekken als gewone telefoontjes weergegeven worden. Lees ons artikel over WhatsApp.

Newton

Mail-app CloudMagic heet voortaan Newton en slaat daarmee ook een nieuwe weg in. Je betaalt voortaan een jaarlijks abonnement maar krijgt daarvoor wel allerlei extra functies, zoals het ongedaan maken van een verzonden mail of het inplannen van een bericht. Hoe denkt Newton zich te kunnen onderscheiden van populaire gratis alternatieven als Outlook en Gmail? Je leest het in ons artikel over Newton.

Adobe Lightroom

Met de komst van iOS 10 heeft Adobe Lightroom ook ondersteuning gekregen voor het speciale RAW DNG-fotoformaat. In een nieuwe versie van Lightroom maakt Adobe het mogelijk om foto’s in dit formaat ook vanaf je iOS 10-toestel te maken. Je hebt er alleen de 12-megapixelcamera van bijvoorbeeld de iPhone 7 (Plus) voor nodig. Handig als je eens aan de slag wil met RAW-fotografie. Lees ons artikel over Adobe Lightroom.

Outlook

Microsoft trok deze week dan toch de stekker uit de populaire agenda-app Sunrise. Maar niet voordat nog enkele prominente Sunrise-functies aan Outlook werden toegevoegd. Zo kun je nu onder meer de interessante kalenders in Outlook gebruiken en krijgen je afspraken bijpassende icoontjes. Lees ons artikel over Outlook.

Twitter

Twitter introduceerde deze week een eigen app voor de Apple TV. Niet om je tijdlijn te bekijken of te witteren, maar om naar sport te kijken. Met de app kijk je live naar allerlei Amerikaanse sportwedstrijden, zoals American Football, honkbal of basketbal. Het grote mediabedrijf Bloomberg gaat ook nieuwsprogramma’s via de app aanbieden. Lees ons artikel over Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.