Outlook krijgt functies van Sunrise

Microsoft stopt Sunrise-functies in vernieuwde Outlook-app

Microsoft brengt een update van de Outlook-app voor iOS uit, die meerdere functies van Sunrise overneemt. Daarmee komt officieel een eind aan Sunrise.

Outlook krijgt functies van SunriseVroeg of laat zullen we er toch aan moeten wennen: Sunrise bestaat niet meer. Vandaag is de laatste dag dat je nog in de Sunrise-agenda kunt kijken, daarna gaat definitief het licht uit. Een update van de Outlook-app maakt de overgang iets draaglijker: Microsoft heeft een aantal functies van Sunrise nu in Outlook gestopt.

Outlook neemt functies van Sunrise over

Outlook bevat vanaf nu een lijst met ‘interessante kalenders’, een functie die erg gewaardeerd werd door de Sunrise-gebruikers. Het bevat bijvoorbeeld feestdagen en sportevenementen. Overigens was dit in Gmail al langer mogelijk.

Ook toont Outlook nu bijpassende icoontjes. Heb je bijvoorbeeld een koffie-afspraak, dan komt er een koffiebeker-icoon bij te staan zodat je snel een indruk krijgt van het type afspraak. Ook vult Outlook nu automatisch adressen aan en toont een kaart van de lokatie waar de afspraak plaatsvindt. Je kunt via Apple Kaarten of Google Maps een route opvragen.

Outlook-agenda met interessante kalenders Outlook-agenda met icoontjes bij afspraken

Microsoft nam Sunrise vorig jaar over en liet meteen al weten dat de meeste functies naar Outlook zouden worden overgebracht. Voor de fans was dat niet echt een geruststelling: zij waren gewend geraakt aan een kwalitatief goede app die precies die functies bevatte die je in andere agenda-apps zelden vindt. Het is uiteindelijk een lastige situatie: de fanatieke Sunrise-gebruikers zullen Outlook maar een slap aftreksel vinden en de miljoenen Outlook-gebruikers zal het weinig interesseren hoeveel slimme functies Microsoft erin stopt.

Snel een zakelijk Skype-gesprek inplannen
Toch zijn er in Outlook nu duidelijk sporen te vinden van allerlei functies die je in Sunrise had. Zo verloopt het kiezen van datum en tijd nu op dezelfde manier: tik op een lege plek in je agenda en je krijgt een scherm te zien waarbij datum en tijd al zijn ingevuld. Met je vinger kun je de afspraak langer of korter maken. Omdat het Microsoft is, kun je ook mensen uitnodigen en een berichtje sturen als de afspraak wordt verplaatst. Bovendien kun je nu – wederom omdat het Microsoft is – een Skype for Business-gesprek aanmaken, zodat je met collega’s kunt vergaderen. Meer informatie over de veranderingen lees je in een blogposting bij Microsoft.

Volgens Microsoft’s Javier Solero heeft het zin om een e-mailapp en agenda-app te combineren, omdat ze dan veel krachtiger functies kunnen aanbieden. Vandaar dat het volgens de Outlook-maker slimmer is om één app verder uit te bouwen, dan twee naast elkaar te laten bestaan.

De update is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar in de App Store, maar we verwachten het elk moment.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 11:00
Categorie Apps
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.