Google Cardboard.

Met Cardboard Camera van Google maak je zelf VR-foto’s

Cardboard Camera is een nieuwe app van Google waarmee je zelf virtual reality-foto's kunt maken. In de app vind je ook een collectie aan VR-foto's die je direct kunt bekijken met een geschikte VR-bril.

Google Cardboard.
Altijd al zelf foto’s voor virtual reality willen maken? Met de Cardboard Camera-app van Google (link) maak je eenvoudig een VR-foto die je via een VR-bril in virtual reality kunt bekijken. De app was eerder al beschikbaar op Android, maar is er nu ook voor de iPhone. Met de app bekijk je niet alleen VR-foto’s, maar maak je ze ook zelf.

Zelf VR-foto’s maken met Cardboard Camera

Het maken van Virtual Reality-foto’s gaat net als het maken van een panorama foto. Dat betekent dat je je iPhone verticaal vasthoudt en langzaam van links naar rechts beweegt. Je kunt met Cardboard Camera ook geluid opnemen en vervolgens in Virtual Reality bekijken. Om een foto in VR te bekijken, tik je op het Cardboard-icoontje waarna de app overschakelt naar de VR-stand. Bij onze tests bleef de app helaas crashen, waardoor we vooralsnog geen foto’s in Virtual Reality konden bekijken.

Cardboard Camera foto. Overzicht van foto's in Cardboard Camera.

Kun je zelf geen foto’s maken, dan vind je in de app ook enkele voorbeeldfoto’s. Je kunt VR-foto’s bovendien eenvoudig delen. Dit kan zowel voor een enkele losse foto, maar door in te loggen met je Google-account kun je een compleet VR-album delen via een eenvoudige link. Een voorbeeld hiervan vind je hier. Leuk als je bijvoorbeeld je vrienden je vakantie wil laten beleven. Cardboard Camera moet met elke VR-bril werken waar je je telefoon in kunt plaatsen, mits de app niet crasht. Om de app te kunnen gebruiken heb je niet per se een Google-account nodig.

Ben je nog op zoek naar een leuke VR-bril, dan vind je in ons aparte VR-artikel een overzicht van geschikte brillen. Daarin staat ook een selectie aan VR-apps die je met de brillen kunt proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2016, 19:29
Categorie Apps
Onderwerp virtual reality
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.