WhatsApp werkt nu samen met Siri.

“Hé Siri, stuur een WhatsApp-bericht”: Siri en WhatsApp werken nu samen

De eerder beloofde update van WhatsApp met ondersteuning voor Siri, is nu beschikbaar. Hierdoor kun je Siri WhatsApp-berichten laten versturen. Ook is er een nieuwe widget voor iOS 10-gebruikers met recente chats en stuur je makkelijker berichten door.

WhatsApp werkt nu samen met Siri.
WhatsApp heeft de eerder beloofde iOS-update van de populaire chatapp vrijgegeven. Deze nieuwste versie (link) maakt het onder andere mogelijk om via Siri WhatsApp-berichten te versturen. Ook is er een nieuwe widget voor in het Berichtencentrum en worden WhatsApp-telefoongesprekken nu weergegeven als gewone telefoongesprekken, zowel op het toegangsscherm als in de Telefoon- en Contacten-app.

WhatsApp-berichten sturen via Siri

Met de nieuwste versie van WhatsApp is de beloofde Siri-integratie toegevoegd. Je kunt Siri vragen om een bericht via WhatsApp te sturen, maar je kunt er ook direct een contactpersoon aan toevoegen. Zeg bijvoorbeeld “Stuur een WhatsApp-bericht naar Tim Cook” en WhatsApp bereidt een chatgesprek voor. Vervolgens geef je aan wat je in het bericht wil zetten. Om WhatsApp met Siri te laten werken, moet je wel eerst Siri toegang geven tot je WhatsApp-gegevens. Dit doe je via Instellingen > Siri > Appondersteuning.

Siri in WhatsApp en WhatsApp-audio gesprek op toegangsscherm.

Naast samenwerken met Siri ondersteunt deze versie van WhatsApp ook de Telefoon-extensie van iOS 10. Dat betekent dat gesprekken die via WhatsApp-audio gevoerd worden, gezien worden als normale telefoongesprekken. Dat betekent dat je gewoon kunt opnemen vanaf het toegangsscherm. Ook vind je WhatsApp-audio conversaties terug in het Recent-tabblad in de Telefoon-app.

Nieuwe widget met recente chats en meer in WhatsApp

WhatsApp heeft voor iOS 10-gebruikers ook een nieuwe widget. Met deze widget in het Berichtencentrum bekijk je je meest recente chats, zodat je vanuit daar snel een bericht kunt sturen. Voor iedereen die nog niet op iOS 10 zit, heeft WhatsApp nog meer functies toegevoegd. Zo kun je een foto, link of andere content eenvoudig doorsturen met de knop naast dit soort berichten. Ook verstuur je berichten naar meerdere chats tegelijk door en wissel je snel tussen de binnenste en buitenste camera door tijdens het maken van een foto twee keer op het scherm te tikken.

WhatsApp-widget en doorstuurknop.

Naast deze functies werkt WhatsApp nog aan meer nieuwe mogelijkheden. Zo staan videochats nog steeds op het programma, net als ondersteuning voor het versturen van gifs. Op moment van schrijven zijn deze functies nog niet beschikbaar, maar WhatsApp kan een functie als videobellen op afstand activeren. Mocht dit toch nog beschikbaar komen, dan maken we daar uiteraard melding van.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 7:00
Categorie Apps
Onderwerpen Siri, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.