Google: betere weergave e-mail

Gmail en Inbox gaan e-mail beter weergeven op je iPhone-scherm

De Gmail- en Inbox by Gmail-apps zullen je e-mail beter weergeven op kleine schermen. De aangepaste opmaak zorgt voor betere leesbaarheid op je iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als je nieuwsbrieven en orderbevestigingen per e-mail krijgt zijn ze niet altijd geoptimaliseerd voor het kleine scherm. Google gaat daar wat aan doen: later deze maand zullen de apps Gmail en Inbox by Gmail beter rekening houden met je schermgrootte. Daardoor ziet de opmaak er beter uit, zijn teksten beter leesbaar en zijn knoppen groot genoeg om op te drukken.

Google: betere weergave e-mail

Het schortte nog wel eens aan de weergave van e-mail op kleinere schermen. De meeste e-mailtjes met webopmaak zijn aangepast voor de desktop en houden geen rekening met smartphone-gebruikers. Google gaat daarom responsive design gebruiken in Gmail. Als een bericht dit ondersteunt zullen de e-mailapps van Google automatisch de opmaak aanpassen. De teksten en knoppen zijn groter en afbeeldingen zijn qua formaat aangepast aan jouw schermbreedte. Helaas zal het nog niet bij alle berichten werken. Op de desktop zul je ook verbeteringen merken, want daar zullen e-mailtjes ook beter op jouw schermformaat zijn aangepast.

Gmail of Inbox?

Voor wie er nu pas achter komt dat Google twéé e-mailapps heeft die je op de iPhone kunt gebruiken: dat klopt. Welke van de twee je het meest aanspreekt is afhankelijk van je behoeften. Gmail is een simpele app waarmee iedereen wel uit de voeten kan. Inbox is bedoeld voor mensen die iets meer eisen stellen. Deze app bundelt soortgelijke berichten, je kunt herinneringen instellen, berichten uitstellen tot een later moment (net zoals een wekker) en belangrijke informatie bekijken zonder het bericht te openen. Zo zie je in één oogopslag de details van een vliegreis of verzonden pakketjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2016, 16:26
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.