Buddy Pokémon

Pokémon Buddy-functie toegevoegd aan iOS-game: wandelen met je favoriet

Pokémon Go heeft nu een Buddy-functie. Laat je favoriete Pokémon meelopen en verdien extra candy tijdens het wandelen. Ook is de app bijgewerkt voor de Pokemon Go Plus-armband.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Buddy PokémonPokémon Go heeft een update gekregen en introduceert daarmee de Buddy Pokémon. Dit is een nieuwe functie, waarbij je je favoriete Pokémon een stukje kunt laten meelopen. Ondertussen verdien je candy (snoepjes). De komst van de Buddy Pokémon was al eerder aangekondigd en zou dit najaar beschikbaar komen. Maar welke Pokémon is daarbij het slimst om in te zetten? Dat hebben we voor je uitgezocht!

Pokémon Buddy als wandelvriend

Het werkt als volgt:

 1. Je kiest één van je gevangen Pokémon als buddy (vriend). Hij verschijnt dan naast je trainerprofiel.
 2. Ga rondlopen zoals je gewend bent, met de game geopend. De Pokémon loopt (virtueel) met je mee. Onderweg kom je Pokémon en Pokestops tegen en broed je eieren uit, dus in feite verandert er niets.
 3. Tijdens het lopen verdient jouw buddy extra candy. Loop je met een Charizard, dan levert dat extra Charmander-candy op.

Je moet tussen de 1 en 5 kilometer lopen om 1 candy te verdienen, bijvoorbeeld 5km bij een Dratini en 3km bij een Diglett. En je kunt op elk moment je buddy wisselen.

Pokemon Go Buddy Pokemon Go Buddy

Candy verzamelen
Candy heb je nodig om je Pokémon sterker te maken of te laten evolueren. Het verzamelen van Lapras- of Snorlax-candy is bijvoorbeeld best lastig, omdat je ze zelden in het wild tegenkomt. Een buddy komt daarom van pas, omdat je extra candy kunt verdienen zonder steeds een nieuwe Lapras of Snorlax te hoeven vangen.

De app brengt ook ondersteuning voor de Pokémon Go Plus-armband die op 16 september uitkomt. Hiermee kun je Pokémon spelen zonder dat je steeds op het scherm van je iPhone hoeft te kijken. Voor Apple Watch-bezitters is de armband een onzinnige aankoop, want zij kunnen in een toekomstige update ook Pokémon Go spelen vanaf hun Apple Watch. Dit werd aangekondigd tijdens het iPhone-event op 7 september. Met de Pokémon Go-app op je Watch kun je eieren uitbroeden, kijken welke Pokémon in de buurt zijn en ballen ophalen bij Pokéstops.

Pokemon: PIkachu klimt op je schouder

Leuke easter egg: Pikachu zit op je schouder

Kies je Pikachu als buddy, dan kun je een leuke easter egg ontdekken. Na 10 kilometer lopen springt Pikachu namelijk op je schouder. Deze leuke ontdekking is een verwijzing naar de animatieserie van Pokémon. Pikachu was aanvankelijk niet zo gek op zijn trainer, Ash. Maar nadat ze langer met elkaar omgingen, kregen ze een sterkere band en zat Pikachu vaak op Ash’s schouder.

Welke Pokémon Buddy?

Belangrijkste vraag is nu natuurlijk: welke Pokémon kun je het best als buddy kiezen? Dat ligt gedeeltelijk aan je persoonlijke situatie. Heb je bijna genoeg candy om een Kadabra te evolueren naar een Alakazam, dan ligt het voor de hand dat je een tijdje rondloopt met een Kadabra als buddy.

Op basis van berekeningen is af te leiden dat de volgende Pokémon het meest efficiënt zijn als buddy:

 • Charmander/Charmeleon
 • Dratini/Dragonair
 • Omanyte
 • Kabuto
 • Grimer

Dit heeft ermee te maken dat de Charizard en Dragonite behoren tot de sterkste Pokémon in de game. Het heeft dus zin om zo snel mogelijk deze Pokémon te verzamelen en ze sterker te maken met een Power Up. Zelfs voor de meest fanatieke spelers is het lastig om voldoende Grimer te vangen om er eentje te laten evolueren naar een Muk. Lukt het, dan heb je betere kansen op een Gym.

Staat er geen geschikte Pokémon Buddy in bovenstaand lijstje (omdat je ze nog niet hebt), dan kun je ook kiezen voor:

 • Wartortle/Squirtle
 • Gloom
 • Weepinbell
 • Machoke
 • Haunter

Een Squirtle levert uiteindelijk een Blastoise op, een erg gewilde Pokémon in de game. Bij deze cijfers is rekening gehouden met de sterkte, het aantal kilometers dat je moet lopen voor candy, de spawn rate en de hoeveelheid candy die je nodig hebt voor een evolutie.

Het minst efficiënt zijn (uiteraard) Pidgey, Rattata, Weedle, Zubat en Magikarp, maar die kom je toch al genoeg tegen in het wild. Helemaal onderaan de lijst staat Drowzee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2016, 22:51
Categorie Apps
Onderwerp pokemon
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.