Newton voor iPhone, iPad, Mac en Apple Watch

Mail-app Newton wil zich onderscheiden met slimme functies

E-mail app Newton voor iPhone en iPad wil zich onderscheiden van andere apps met slimme functies. Newton is gratis te downloaden en kan 14 dagen volledig gebruikt worden. Daarna hangt er een prijskaartje aan het gebruik.

Het kiezen van een e-mailapp kan best lastig zijn, afhankelijk van de eisen die je eraan stelt. Er zijn al vele gratis en betaalde alternatieven met elk hun eigen unieke functies. Vanaf vandaag komt daar nog een app bij: Newton. Newton (link) is geen volledige nieuwe app, maar de nieuwe naam van CloudMagic, dat al hoge ogen gooide door eenvoudige veegbewegingen en ondersteuning voor meerdere diensten.

Newton heeft veel bekende functies

Newton biedt veel functies die we ook van andere e-mailapps kennen. Zo is er ondersteuning voor vrijwel alle gangbare e-maildiensten. Naast iCloud en Gmail kun je je e-mailaccounts van Office 365, Yahoo!, Outlook, Exchange en zelfs een zelfgekozen IMAP-server gebruiken. Ook zijn er allerlei veegbewegingen om acties op e-mail uit te voeren. Verder kun je je mails in mapjes ordenen, snoozen voor een later moment en je gehele archief doorzoeken.

Newton voor iPhone, iPad, Mac en Apple Watch

Newton wil zich onderscheiden met slimme functies

Tot zover weinig nieuws wat je niet ook in andere e-mail apps terugvindt. Newton probeert zichzelf op een aantal manieren te onderscheiden. Zo verstuur je alle e-mails via de servers van Newton. Je maakt eenmalig een account aan waarmee al je e-mailaccounts een instelingen als e-mailhandtekeningen met al je apparaten kan synchroniseren. Dat biedt de mogelijkheid voor slimme functies zoals het verzenden van een mailtje ongedaan maken of een e-mail later verzenden. Newton is er niet alleen voor iPhone en iPad, maar heeft ook een Mac-app.

Afzonderprofiel en apps
Een andere functie van Newton, die we ook al van CloudMagic kenden, is het afzenderprofiel. Daarmee krijg je meer informatie over de afzender van een e-mail. Daarbij wordt ook gekeken naar bekende kenmerken zoals naam en e-mailadres zodat eventuele phishing-mailtjes er sneller uitspringen. Het afzenderprofiel toont bijvoorbeeld sociale media-accounts en functietitels bij personen. Daarnaast kun je Newton koppelen aan verschillende apps. Zo kun je automatisch taken maken in Trello en Todoist of opslaan in Evernote en Pocket. Voor professionele gebruikers is er zelfs ondersteuning voor SalesForce en Zendesk.

Lees- en ontvangstbewijzen
Ook heeft Newton lees- en ontvangstbewijzen ingebouwd, een functie die maar weinig e-mail apps voor iOS bieden. Van elke e-mail die je via Newton verstuurt, kun je zien of iemand deze heeft ontvangen en gelezen. Vooral handig voor professionele gebruikers. Ten slotte kan Newton je een herinnering sturen als je een bepaald mailtje nog niet hebt beantwoord.

Twee weken gratis uitproberen
De nieuwe naam hangt samen met een nieuw verdienmodel, waar we onlangs uitgebreid over schreven. De apps zijn gratis te downloaden en nieuwe gebruikers kunnen alle functies 14 dagen uitproberen. Hiervoor heb je geen credit card nodig. Als je al eerder voor de Mac-app hebt betaald of de functie afzenderprofiel hebt aangeschaft, krijg je een jaar lang een abonnement cadeau.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 18:15
Categorie Apps
Onderwerpen e-mail, newton

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.