AirPower met iPhone XS en AirPods.

AirPower te zien op doosje van nieuwe AirPods-case

Dinsdag krijgen de eerste kopers hun nieuwe AirPods 2 in handen, als Apple de eerste exemplaren uitlevert aan klanten. Als je de losse oplaadcase hebt gekocht moet je zeker even op de achterkant van het doosje kijken. Daar staat namelijk een prominente afbeelding op van de AirPower.

De AirPower lijkt nog steeds niet definitief te zijn geschrapt. Eerder dook de oplaadmat op in boekjes bij de iPhone XS en iPhone XR, zonder dat Apple een verdere verklaring gaf waarom het accessoire nog steeds niet op de markt is. Met de komst van de AirPods 2 nemen de vragen alleen maar toe: gaat Apple de mat ooit nog op de markt brengen, of is het meer een publiciteitsstunt om de hype op te voeren? Op de iCulture-redactie hebben we inmiddels foto’s gezien van verpakkingen, maar ook op Twitter duiken nu de eerste foto’s op van Australische gebruikers waar de losse AirPods-oplaadcase al is geleverd. Op de achterkant van de verpakking is duidelijk de ovale vorm van de AirPower-mat te zien, met een Lightning- of USB-C-kabel voor de stroomvoorziening.


De nieuwe AirPods zijn overigens niet alleen met de AirPower op te laden. Elke Qi-geschikte oplader kan ook worden gebruikt voor de oortjes, die op 26 maart voor het eerst worden geleverd. Je kunt bij de AirPods 2 kiezen uit het traditionele model met standaard oplaaddoosje, of de nieuwe variant met draadloos oplaaddoosje. Vorige week lekte er al een nieuwe afbeelding van de AirPower uit, die de vorm van de oplaadmat bevestigt.

AirPods-doosje noemt AirPower

Volgens de Wall Street Journal heeft Apple begin dit jaar de productie van de AirPower goedgekeurd en later beweerde analist Ming-Chi Kuo dat de mat nog in de eerste helft van 2019 op de markt zal komen. De Taiwanese geruchtensite DigiTimes is wat specifieker: zij denken dat de mat ‘eind maart’ op de markt komt. Apple heeft dan nog precies een week om de AirPower uit te brengen. Het bijzondere van de mat is dat je meerdere Apple-producten tegelijk kunt opladen en dat het niet uit maakt waar je ze neerlegt. Bij andere oplaadmatten voor meerdere producten moet je altijd zorgen dat het op de juiste plek ligt. Apple heeft echter meerdere, elkaar overlappende spoelen in de AirPower gestopt, waardoor de plaatsing minder belangrijk is. Je kunt er de iPhone 8 en nieuwer, de Apple Watch Series 3 en nieuwer en de AirPods mee opladen.

Overigens wordt de AirPower ook nog eens genoemd bij het onderdeel ‘compatible with’ op het doosje:

Apple kondigde de AirPower in september 2017 aan, gelijktijdig met de iPhone X. Het plan was om het accessoire in de loop van 2018 uit te brengen, maar dat lukte niet. De verwachting was vervolgens dat de mat gelijktijdig met de AirPods 2 uitgebracht zou worden, maar ook dat gebeurde niet. iOS 12.2 bevat ondersteuning voor de AirPower, dus in theorie is alles nu klaar voor een spoedige introductie. Nu Apple nog.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 29 maart: Dit artikel is inmiddels ingehaald door de realiteit. De AirPower is nu officieel gecanceld door Apple. De oplaadmat zal dus niet meer op de markt komen.
  • 2019 - 26 maart: Verduidelijkt dat het gaat om de verpakking van de draadloze oplaadcase voor de AirPods 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2019, 10:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen airpods, airpower
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.