AirPower met iPhone XS en AirPods.

Nieuwe verborgen afbeelding van AirPower ontdekt op Apple’s website

Komt hij dan toch nog?

Er is opnieuw hoop dat de AirPower er toch nog aan komt. Op de Apple-website is namelijk een nieuwe verborgen afbeelding opgedoken. Het gaat om een compleet nieuwe afbeelding met duidelijke verschillen met de vorige versies.

Na de aankondiging van de iPad Air 2019 en iPad mini 2019, de nieuwe iMac 2019 en de AirPods 2, leek het er even op dat we vandaag weer een nieuwe aankondiging konden verwachten. Helaas blijft het nu nog vanuit Apple stil, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds een kans is dat de AirPower snel beschikbaar komt. Op de Australische Apple-website zijn namelijk verwijzingen ontdekt naar het bestaan van de AirPower.

Nieuw plaatje van de AirPower opgedoken

Twitter-gebruiker @michael8baterman ontdekte op de Australische website een HTML-code met een verwijzing naar de AirPower. Via Inspecteer element en zoeken op AirPower stuit je op onderstaande afbeelding. Ook nu nog is deze afbeelding verborgen op de Australische AirPods-pagina.

AirPower met iPhone XS en AirPods.

Het grootste verschil met alle eerdere afbeeldingen, is dat de iPhone X vervangen is door een iPhone XS. De oorspronkelijke promoplaatjes van de AirPower stammen uit 2017, toen de iPhone X net aangekondigd was. Mocht Apple de AirPower binnenkort uitbrengen, dan is het logisch als daar de nieuwste toestellen op liggen. Er zijn ook nog een paar andere verschillen.

Het belangrijkste verschil zit hem in de weergave op de iPhone. Zo is de tijd nu niet meer zichtbaar en wordt de oplaadcase aangeduid als AirPod Case in plaats van Charging Case. Deze batterijstatus wordt op de iPhone getoond zodra je accessoires op de AirPower legt. In het design van de AirPower lijkt verder weinig veranderd te zijn. De oplaadmat ondersteunt volgens de eerste aankondiging tot drie apparaten tegelijk, maar sindsdien zien we telkens nog maar twee apparaten op de plaatjes. De Apple Watch is sinds de aankondiging in 2017 niet meer op afbeeldingen verschenen, ook niet op het plaatje dat de afgelopen maanden op de AirPods-pagina stond.

AirPower afbeelding in het Nederlands.

Ontwikkelaar Guilherme Rambo (@_inside) heeft echter in de broncode ontdekt dat de AirPower wel degelijk de Apple Watch ondersteunt. Ook heeft de AirPower drie onderdelen die zorgen voor het draadloos opladen, wat doet vermoeden dat de AirPower nog steeds geschikt is voor drie apparaten tegelijk.

In de code van iOS 12.2 dook de AirPower ook al op. Er zijn wijzigingen aangebracht die erop wijzen dat de oplaadmat spoedig beschikbaar komt. Maar wanneer is nog steeds de grote vraag. Wellicht dat de oplader morgen beschikbaar komt, maar het is ook mogelijk dat Apple nog enkele weken nodig heeft.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 29 maart: Dit artikel is inmiddels ingehaald door de realiteit. De AirPower is nu officieel gecanceld door Apple. De oplaadmat zal dus niet meer op de markt komen.
  • 2019 - 21 maart: Extra opmerking over Apple Watch toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.