IKEA Sonos teaser

IKEA laat in april nieuwe Sonos Symfonisk en Enerby speakers zien

Symfonisk en Enerby

De slimme speakers Symfonisk die IKEA in samenwerking met Sonos op de markt gaat brengen zijn in april voor het eerst te zien. Op dat moment liggen ook nieuwe modellen van de Enerby-speaker in de woonwarenhuizen.

IKEA Symfonisk in april te bekijken

Als iCulture-lezer wacht je waarschijnlijk op een heel andere aankondiging van IKEA, namelijk de ondersteuning van HomeKit voor de slimme stekkers. Dat zou al begin februari plaatsvinden volgens de social media-mensen van IKEA. Op dat punt is echter nog geen nieuws te melden. En ook over de slimme rolgordijnen valt niets nieuws te melden, behalve dan dat IKEA de productpagina’s offline heeft gehaald.

Ondertussen gaat het bedrijf gewoon door met andere producten, zoals de speakers die in samenwerking met Sonos worden ontwikkeld. Begin april zijn de Sonos Symfonisk-speakers voor het eerst officieel te zien tijdens de Feel Home-expositie van 9 tot 14 april in Milaan. Eerder liet IKEA al enkele prototypes zien, om op basis daarvan feedback te krijgen.

Die prototypes wekten de indruk dat je de speakers ook als een soort plankje aan de muur kon vastmaken. In Milaan laat IKEA zien hoe de producten uit de Symfonisk-serie er uiteindelijk uit gaan zien. Het zou gaan om hoogwaardige speakersystemen, die waarschijnlijk wel iets betaalbaarder zijn dan de normale speakers van Sonos. In december 2017 werd de samenwerking voor het eerst aangekondigd, in januari kregen we al een voorproefje in de vorm van een reclamespot en in augustus gaan de Symfonisk-speakers dan eindelijk in de verkoop.

IKEA Sonos Symfonisk-speakers

Nieuwe IKEA Enerby-speakers

In april gaat IKEA al twee andere nieuwe luidsprekers uitbrengen, namelijk in de al bestaande Eneby-serie. Het gaat om twee varianten: een inbouwmodel in wit en een draagbaar model in zwart. De witte kun je inbouwen in een meubel, zodat ze nauwelijks ruimte in nemen en onopvallend zijn. Er zit ook een microfoon in, zodat je de speaker kunt gebruiken voor telefoongesprekken. De Bluetooth-speaker is te koppelen met maximaal 8 apparaten, zodat meerdere mensen in een huishouden hun muziek kunnen afspelen.

IKEA Eneby wit 2019

De draagbare variant in zwart is overal in huis neer te zetten en gemakkelijk mee te nemen. Deze werkt op batterijen en is wat kleiner van formaat. Je kunt de speaker op z’n kant zetten met een staafje van kurk, wat de geluidskwaliteit zou moeten verbeteren. Dat staafje stop je in een rond gat, waarmee je de speaker ook aan een tas zou kunnen bevestigen. Het gaat hier echter om ‘gewone’ Bluetooth-speakers.

IKEA Eneby zwart 2019IKEA Eneby zwart 2019

Voor Apple-gebruikers zijn de Symfonisk-speakers echter een stuk interessanter. Sonos heeft bij de eigen speaker als gezorgd voor ondersteuning voor Siri en AirPlay 2 en Siri en we hopen dat dit ook bij de IKEA Symfonisk-speakers het geval zal zijn. Ook bieden de Sonos-speakers ondersteuning voor Amazon Alexa en aan Google Assistent wordt nog gewerkt.

Björn Block bij IKEA Zweden verantwoordelijk voor het Smart Home-segment, vertelt dat de speakers bedoeld zijn om in elke kamer in huis goede geluidskwaliteit te bieden. “Voor IKEA gaat het bij Smart Home niet alleen om nieuwe apparaten, maar ook om het leven thuis beter te maken en een fijne sfeer te scheppen.” De samenwerking met Sonos zou daarvan een goed voorbeeld zijn. “Want dankzij hen kunnen weten hoogwaardige speaker aanbieden, die tegelijk een mooi stuk design is en hopelijk z’n weg vindt naar de huizen van veel mensen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2019, 13:32
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, sonos, speaker

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.