Apple Watch ECG functie

Apple Watch ECG-functie lijkt in watchOS 5.2 naar Europa te komen

De ECG-functie op de Apple Watch kan snel naar Europa komen. Documentatie in iOS 12.2 wekt de indruk dat de functie is goedgekeurd en klaar staat om in watchOS 5.2 te worden geïntroduceerd. Het wachten is nu nog op de update naar watchOS 5.2.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 28 maart: De Apple Watch ECG is inderdaad beschikbaar gekomen in watchOS 5.2. Je kan nu eenvoudig een Apple Watch hartfilmpje maken als je het nieuwste model hebt. Je kan ook meldingen voor onregelmatige hartritmes inschakelen, zodat je een waarschuwing krijgt bij een onregelmatige hartslag.

‘ECG-functie komt naar Europa in watchOS 5.2’

Maandagavond verscheen iOS 12.2, een relatief grote update met talloze nieuwe functies. Er blijken echter ook aanwijzingen in te zitten voor de ECG-functie op de Apple Watch. Een document met ‘Instructions for Use’ in de Gezondheid-app blijkt de plannen te verklappen. De tekst toont een CE-markering, om aan te geven dat het is goedgekeurd voor de Europese Economische Ruimte (EER). Ook staat in de tekst dat de ECG-app beschikbaar is op de Apple Watch Series 4, voorzien van watchOS 5.2, als deze gekoppeld is met een iPhone 5s of nieuwer, voorzien van iOS 12.2. Dit zou ook gelden voor regio’s buiten de VS. Tot nu toe was de functie alleen officieel te gebruiken op Apple Watch Series 4-modellen die in de VS waren gekocht. Voor anderen had Apple de functie softwarematig geblokkeerd.


De tekst is te vinden via Gezondheid > Gegevens > Hart > Elektrocardiogram (ecg) > Info. Ondersteuning in de EER houdt in dat alle EU-landen het kunnen gebruiken, plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. De tekst luidt:

For US Regions: The ECG app is available on Apple Watch Series 4 with watchOS 5.1.2 or later, paired with iPhone 5s or later or iOS 12.1.1 or later.
For non-US regions: The ECG app is available on Apple Watch Series 4 with watchOS 5.2 paired with iPhone 5s or iOS 12.2 or later.

iCulture-lezer Stephan stuurde ons onderstaande Nederlandstalige screenshots, die hij na de installatie van iOS 12.2 te zien kreeg. Hij kon de functie echter nog niet activeren, omdat watchOS 5.2 nog niet is vrijgegeven én omdat hij beschikt over een Apple Watch Series 3.

ECG Europa

Apple heeft de ECG-app gelijktijdig met de Apple Watch Series 4 geïntroduceerd, na goedkeuring van de Amerikaanse goedkeuringsinstantie, de Food and Drug Administration (FDA). Sindsdien zijn er al heel wat verhalen geweest van gebruikers die dankzij de ECG-functie een hartkwaal op het spoor kwamen. Het is nog onduidelijk wanneer watchOS 5.2 beschikbaar komt, maar we verwachten het nog deze week. Alle andere updates (iOS 12.2, tvOS 12.2 en macOS Mojave 10.14.4 verschenen maandagavond na de keynote waarin uitsluitend diensten werden aangekondigd. De nieuw aangekondigde Apple News+ abonneedienst is per direct al beschikbaar op iOS en in macOS, maar je moet daarvoor wel in een ondersteunde regio wonen (of het via een trucje gebruiken). Voorlopig is het officieel alleen in de VS en Canada beschikbaar, later gevolgd door Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Apple Watch ECG-goedkeuring CE-keurmerk

Met dank aan tipgevers Stephan en Yannick.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 28 maart: De ECG-functie is nu beschikbaar. Het artikel is aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2019, 16:11
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, ecg, hartslag, watchOS 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.