Meer aanwijzingen voor nieuwe iPad Pro: eerste case opgedoken en meer

Er zijn opnieuw aanwijzingen dat Apple spoedig een nieuwe iPad Pro gaat aankondigen. Zo is er een nieuwe case opgedoken voor een onaangekondigde 11-inch iPad en komt er ook een nieuwe iPad Pro met mini-LED.

Wanneer kunnen we de iPad Pro 2021 verwachten? Het lijkt erop dat het niet lang meer gaat duren. Er gaan al maanden geruchten dat Apple dit jaar met een nieuwe iPad Pro komt, mogelijk met een mini-LED display. Maar gaat Apple zowel een 12,9- als 11-inch versie uitbrengen? Dat was lange tijd de vraag. Maar er lijkt goed nieuws te komen. Een gebruiker op Reddit stuitte in de Amerikaanse winkel Target op een nieuwe case van Speck, bedoeld voor een nieuwe 11-inch iPad.

‘Eerste hoes voor 11-inch iPad Pro 2021 opgedoken’

Het gaat om een Balance Folio-hoes voor de iPad van het bekende merk Speck. Linksonder op de hoes staat aangegeven voor welke modellen deze geschikt is. Naast de 11-inch iPad Pro van 2018 en 2020 en de iPad Air 2020 (die qua afmeting nagenoeg allemaal hetzelfde zijn), staat er ook een ‘new iPad 11-inch (2021)’ op de verpakking. Hoewel er dus niet specifiek gesproken wordt over een nieuwe 11-inch iPad Pro, lijkt het wel degelijk om een nieuwe iPad Pro te gaan. Er zijn namelijk geen geruchten dat Apple spoedig een andere iPad met het 11-inch formaat uit gaat brengen.

Speck case voor iPad Pro 2021 gelekt.

Dat deze hoes voor al deze modellen geschikt is, doet vermoeden dat de nieuwe iPad Pro qua formaat (nagenoeg) gelijk is aan de vorige modellen. Al eerder bleek uit schematische tekeningen van de iPad Pro 2021 dat er geen grote uiterlijke veranderingen zijn. Overigens bleek uit deze tekening dat de iPad wel ietsjes smaller en minder hoog zou worden, maar het is mogelijk dat dat voor een dergelijke hoes geen verschil maakt.

De Reddit-gebruiker laat weten dat de hoes volgens de Target-medewerker nog niet in de schappen had mogen liggen. De hoes mocht dan ook pas vanaf 6 april verkocht worden. Dit ligt in lijn met de mogelijke release, die waarschijnlijk voor eind maart gepland staat.

‘12,9-inch iPad Pro met mini-LED komt eind maart’

Die datum van eind maart wordt ook voorspeld door bronnen bij Digitimes. Bronnen uit de productieketen beweren dat Apple eind maart of begin van het tweede kwartaal een iPad Pro met mini-LED display uit gaat brengen. De Taiwanese displayfabrikant GIS gaat de capaciteit van zijn fabrieken in China uitbreiden voor nieuwe producten, waaronder dus mogelijk het mini-LED onderdeel voor deze nieuwe iPad Pro. Het zou dus in ieder geval om een 12,9-inch iPad Pro met mini-LED gaan. Dankzij deze techniek is het scherm helderder met een beter contrast.

De kans lijkt dat Apple binnenkort een event aankondigt, lijkt steeds groter te worden. Volgens de laatste geruchten is de datum van Apple’s maart 2021-event de 23e, wat zou betekenen dat Apple het event binnen nu en een week aankondigt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2021, 10:07
Bron Bron Reddit
Via Via MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPad Pro 2021
Device iPad Pro 2021

iPad Pro 2021

De iPad Pro 2021 is de aankomende iPad voor professionals. Dit nieuwe model wordt verwacht in april 2021. Volgens geruchten verschijnen er weer twee modellen, met een 11- en 12,9-inch display. Voor in ieder geval de 12,9-inch versie wordt gesproken over een mini-LED display. Andere verbeteringen zijn een vernieuwde camera en aansluiting. Lees hier alles over de iPad Pro 2021.

iPad Pro 2021
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.