Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Tim Cook met iPad mini.

Gerucht: ‘Datum van Apple’s maart 2021-event is 23 maart’

Bronnen beweren dat Apple op 23 maart een voorjaarsevenement gaat houden. Er gingen al eerder geruchten over een mogelijke datum van een maart-event, waar Apple meerdere aankondigingen zou doen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 8 maart: Opnieuw zijn er geruchten over een mogelijke datum van Apple’s maart-event. Volgens een bron uit China (via MacRumors), die vaker betrouwbare informatie gedeeld zou hebben, is Apple’s eerste 2021-event op dinsdag 23 maart. Het zou gaan om een digitaal event, dus zonder aanwezig publiek. Meestal kondigt Apple deze events een week van tevoren aan, dus dat zou betekenen dat we de uitnodiging volgende week kunnen verwachten.

Update 20 februari: Volgens Bloomberg’s Mark Gurman heeft Apple geen plannen om op 16 maart een event te organiseren. Hij reageert daarmee op geruchten uit Azië (zie verderop). Economic Daily News zou de niet-geverifieerde informatie hebben overgenomen van de Twitter-accounts LeaksApplePro and FrontTron, die geen track record omtrent Apple hebben, zoals wij ook al constateerden.

De datum van 16 maart zou een gok zijn op basis van eerdere Apple-events. Gurman zegt nu dat er op de 16e geen maartevent is, maar laat de mogelijkheid open dat het op een andere datum is.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 19 februari.


Afgelopen najaar werden we getrakteerd op maar liefst drie events van Apple en het lijkt erop dat we dit voorjaar weer een event krijgen. Volgens de Taiwanese website Economic Daily News is 16 maart de datum van Apple’s maart 2021-event. Maar is dat wel een logische datum?

‘Datum Apple’s maart 2021-event is 16 maart’

De website baseert zich op een aantal anonieme Twitter-accounts. Het gaat onder andere om @FronTron en @LeaksApplePro, die hun informatie ook weer van Aziatische bronnen hebben. De datum van 16 maart is iets eerder dan gebruikelijk. De afgelopen jaren heeft Apple met enige regelmaat een event georganiseerd, maar meestal was dat in de laatste of één na laatste week van maart. Dit zijn de data van de afgelopen jaren:

  • 2015: 9 maart
  • 2016: 21 maart
  • 2018: 27 maart
  • 2019: 25 maart

Een datum meer naar het einde van de maand zou beter in deze lijn passen.

Wat gaat Apple daar aankondigen? Volgens de bronnen draait het om in ieder geval drie aankondigingen, namelijk de AirTag, de nieuwe iPad Pro 2021 en de iPad mini 2021. Ook zou Apple een verdere uitbreiding van de Apple Card gepland hebben, maar het is niet duidelijk om welke regio’s dat gaat. Lange tijd leek het erop dat Apple ook nog nieuwe AirPods voor dit voorjaar gepland heeft, maar daar spreken de bronnen nu niet over.

Lees ook onze vooruitblik met verwachtingen voor een maart 2021-event van Apple.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-event-maart-2021-verwachtingen/

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 08 maart: Artikel bijgewerkt na nieuw gerucht over mogelijk event.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.