iPhone 5s aangesloten op Macbook, via Bossfight

32-bit apps ongeschikt voor toekomstige iOS-versies

Apple waarschuwt in iOS 10.3 dat 32-bits apps niet langer werken in toekomstige versies van iOS. Bij iOS 11 gaat de schakelaar om.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

We waarschuwden al in ons dossier iOS 11: Apple gaat bij iOS 11 kiezen voor alleen 64-bit toestellen. De aanwijzingen dat daarmee ook 32-bit apps moeten verdwijnen stapelden zich sindsdien op, want in de beta van iOS 10.3 heeft Apple de waarschuwing voor verouderde apps aangescherpt. In plaats van een waarschuwing dat de 32-bits app je iPhone “mogelijk trager laat werken” staat er nu dat de app “niet zal werken met toekomstige versies van iOS”.


32-bit apps

iOS 10.3 waarschuwt bij 32-bit apps

Sinds iOS 10.1 geeft Apple waarschuwingen als je een 32-bit app installeert op een nieuwere iPhone of iPad. De apps zijn echter nog steeds te gebruiken, ook al kunnen ze inderdaad wat traag zijn. Bij de beta van iOS 10.3 is de tekst aangescherpt en wordt nu dringender gezegd dat de app een update moet krijgen. Dit wekt de indruk dat iOS 11 of een andere toekomstige versie de oude apps niet meer ondersteunt. Uit “toekomstige versie” is nog niet af te leiden om welke versie het gaat. Apple zou zelfs al bij iOS 10.3 of 10.4 verouderde apps de nek om kunnen draaien.

Update: inmiddels is duidelijk dat bij iOS 11 geen 32-bit apps meer worden ondersteund.

64-bit is de norm
Sinds de iPhone 5s op de markt kwam in 2013 moedigt Apple de ontwikkelaars aan om apps geschikt te maken voor 64-bit. Sinds februari 2015 moeten alle apps die bij Apple worden ingediend zijn geoptimaliseerd voor 64-bit. Toch zijn er in de App Store nog genoeg verouderde apps te vinden die al jaren niet meer zijn bijgewerkt. Ondanks een opruimactie van Apple staan er nog tienduizenden in de App Store.

Als de maatregel met ingang van iOS 11 ingaat, is dat een aanwijzing dat de iPhone 5 en 5c geen update meer zullen krijgen. Hetzelfde geldt dan voor de iPad 3 en 4 en de iPad mini 1.

iPhone 5s aangesloten op Macbook, via Bossfight

iOS 11 zou dan alleen op de volgende toestellen geïnstalleerd kunnen worden:

Toestellen met een * zijn nog niet aangekondigd of bevestigd. De naamgeving van deze toestellen kan ook nog wijzigen. Sinds september verwijdert Apple apps die problemen opleveren, bijvoorbeeld die na het installeren meteen crashen of die niet voldoen aan de ontwikkelaarsrichtlijnen. Afgelopen oktober zouden al 50.000 apps zijn verwijderd, maar er is nog een lange lijst te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juni 2017 om 15:38
Onderwerpen
,
Categorie
iOS

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.