Film.nl met Skyfall op de iPhone.

Film.nl laat je zien waar je legaal films kunt kijken en streamen

Met de dienst en app van Film.nl kun je zien waar je legaal bepaalde films en tv-series kunt streamen en kopen. De app werkt samen met allerlei bekende diensten, zoals Netflix, Videoland, Pathé en iTunes.

Film.nl met Skyfall op de iPhone.

Door diensten als Netflix, Videoland, Pathé Thuis en iTunes zie je mogelijk door de bomen het bos niet meer. Welke film kun je nou waar zien? Het nieuwe platform Film.nl wil hiervoor de oplossing zijn. Met de dienst kun je snel opzoeken waar je films en tv-series kunt bekijken. Met de bijbehorende app krijg je suggesties voor films op basis van jouw voorkeuren.

Film.nl biedt overzicht van filmaanbod

Film.nl is een initiatief van de branchevereniging van de entertainmentindustrie NVPI met ondersteuning van onder andere het Nederlandse Filmfonds, Abraham Tuschinski Fonds, Filmdistributeurs Nederland (FDN) en Filmproducenten Nederland (FPN). Film.nl is dus een soort zoekmachine om te zien waar je een film kunt kopen of streamen. De site en apps bieden geen optie om de films te kijken, maar sturen je alleen door naar de juiste locatie. De dienst kijkt hiervoor naar streamingdiensten als Videoland, Netflix en Pathé Thuis, maar ook naar koopkanalen zoals iTunes, Bol.com, Media Markt. De app kijkt ook naar tv-zenders zoals de publieke en commerciële zenders en laat dan zien of de film binnenkort op tv uitgezonden wordt.

Film.nl overzicht van films.

Zodra je de app opstart, wordt gevraagd wat jouw favoriete genres zijn. Ook kun je aangeven van welke stad je bioscoopvoorstellen je wil zien. Je kunt ook aangeven op welke diensten er gefilterd wordt. Heb je alleen Videoland en Netflix, dan kun je bijvoorbeeld Ziggo On Demand uitschakelen. Echter wordt deze instelling lang niet altijd bewaard, bijvoorbeeld bij het compleet afsluiten van de app. Je kunt films bovendien op je watchlist zetten, zodat je zelf bij kunt houden welke films je nog allemaal wil zien. De app biedt verder van alle films en series ook een samenvatting, acteurs en een trailer.

Film.nl laat je genres en bronnen kiezen.

In onze test ging het doorsturen naar de juiste dienst echter niet altijd goed. Een knop voor Netflix verwees door naar een pagina van KPN, terwijl een knop voor Videoland je doorstuurt naar Pathé Thuis. Bovendien kom je bij alle links terecht op een algemene pagina van bijvoorbeeld Netflix en Pathé Thuis en niet bij de specifieke film. Zelfs bij links naar iTunes kom je op de Apple-website over iTunes terecht, in plaats van de filmpagina in de iTunes Store-app. Je moet daardoor nog altijd zelf op zoek gaan naar de desbetreffende film.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2017, 17:11
Categorie Apps
Onderwerpen films, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.