iOS 12 met de iPhone en iPad.

Beta-record: Er waren nog nooit zoveel beta’s als bij iOS 12

Apple is de afgelopen twee maanden druk geweest met het testen van iOS 12 beta's. Voor zowel ontwikkelaars als publieke testers verschenen er nog nooit eerder zoveel beta's van een enkele iOS-release.

Het hele jaar door brengt Apple regelmatig nieuwe beta’s van iOS-versies uit, maar in de zomer kan je altijd rekenen op extra veel beta’s ter voorbereiding van de grootste iOS-release van het jaar. Dit jaar lijkt Apple alles op alles te zetten om ervoor te zorgen dat iOS 12 stabieler wordt dan ooit, want er zijn nog nooit zoveel beta’s van een enkele iOS-versie verschenen dan nu het geval is.

Nog nooit zoveel beta’s als bij iOS 12

Op 4 juni bracht Apple de allereerste iOS 12 beta uit, op dat moment nog alleen voor ontwikkelaars. Voorgaande jaren verschenen nieuwe beta’s meestal om de week, met na verloop van tijd de beta’s voor publieke testers. Hoe verder Apple in het testproces zit, hoe korter de periode waarop nieuwe testversies na elkaar verschenen. Maar bij iOS 12 brengt Apple wel in een heel rap tempo nieuwe testversies uit. Zoals te zien is in de tabel van Thinky Bits, zet Apple flink de vaart achter het uitbrengen van testversies. Voor de elfde beta moest de maker van de tabel zelfs een nieuw kleurtje gebruiken.

iOS 12 beta's in grafiek.

Een kanttekening bij deze statistieken is dat de achtste beta slechts twee dagen na de zevende beta verscheen, omdat de prestaties van de zevende versie zo slecht waren. Desalniettemin staat de teller al behoorlijk hoog en met nog ruim twee weken te gaan kan er zomaar nog een testversie bij komen.

Al deze beta’s is goed nieuws voor eindgebruikers. Hoe meer een iOS-versie getest wordt, hoe minder bugs er mogelijk in de eindversie zitten. Apple wil ongetwijfeld de vele iOS 11 bugs en problemen dit jaar voorkomen. Tel daarbij op dat Apple vooral de focus legt op oudere toestellen en prestaties en dat er minder grote vernieuwingen in zitten en je hebt in potentie één van de meest stabiele iOS-versies sinds jaren. Al bij de eerste beta’s waren gebruikers enthousiast en ook bij latere versies op oudere toestellen zorgt iOS 12 voor de nodige verbeteringen. Of de release uiteindelijk echt soepeltjes en probleemloos verloopt, weten we in september zodra iOS 12 voor iedereen te downloaden is.

Ook iOS 11 zet records
Het is niet alleen iOS 12 die records zet, want ook van iOS 11 verschenen er nog nooit zoveel updates. Tot op heden heeft Apple zestien versies van iOS 11 uitgebracht, terwijl dit bij voorgaande versies zo rond de twaalf lag. Dat heeft vooral te maken met de eerder genoemde iOS 11 bugs waarvoor Apple diverse kleinere updates uitbracht. Hoewel het goed is dat Apple snel een update uitbrengt als er bugs ontdekt worden, is het te hopen dat dit bij iOS 12 niet nodig is.

Deel van iOS 11-versies in een tabel.

Check de volledige tabel met iOS 11 versies in ons overzichtsartikel over iOS 11.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2018, 11:26
Via Via iPhone-Ticker
Categorie iOS
Onderwerpen ios 11, ios 12
Software iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.