Apple Classroom app in iOS 11

iOS 11 staat nu op 85% van de toestellen

Snelle overstap naar iOS 12 verwacht

iOS 11 staat nu op 85 procent van de iPhones en iPads. Dat blijkt uit data op de website van Apple. Het mooie is dat al deze toestellen binnenkort kunnen overstappen naar iOS 12.

De data van Apple dateert van 3 september en laat zien dat 85 procent van alle gebruikte toestellen naar iOS 11 is overgestapt. Een percentage van 100 procent is niet haalbaar, omdat er altijd mensen zullen zijn met oudere toestellen. Duidelijk is wel dat de overgrote meerderheid heeft gekozen voor updaten. Slechts 10 procent draait nog op iOS 10 en 5 procent heeft een nog oudere iOS-versie. Ontwikkelaars doen er daarom goed aan om in ieder geval iOS 10 en nieuwer te ondersteunen, want voor oudere versies is het een aflopende zaak.


Er is dan ook nauwelijks sprake van fragmentatie onder iOS-gebruikers. De meeste mensen die kunnen upgraden doen dat in de loop van het jaar. Afgelopen april was 76 procent van de gebruikers overgestapt naar iOS 11. Het is niet zo dat sommige mensen tot het laatste moment wachten om te updaten; de groei heeft namelijk met meerdere factoren te maken. Eén van de belangrijkste is dat mensen verspreid over het jaar hun oude toestel inruilen voor een nieuwe die op iOS 11 draait.

iOS 11 adoptie september 2018

Snelle overstap naar iOS 12
Bij iOS 12 zal de adoptie waarschijnlijk iets sneller gaan omdat iedereen met een iOS 11-toestel meteen kan overstappen. Je hoeft er dus geen nieuw toestel voor te kopen. Apple is momenteel samen met ontwikkelaars en publieke betatesters bezig met het testen van iOS 12 beta’s. We verwachten de Golden Master (GM-versie) van iOS 12 rond 12 september, als het iPhone 2018 event plaatsvindt.

Op welke datum iOS 12 definitief uitkomt is nog een groot vraagteken, maar wij rekenen op de week ná de keynote. Belangrijkste vernieuwingen zijn functies om je smartphoneverslaving te beperken, Memoji en de Siri Shortcuts-app, waarmee je allerlei taken kunt automatiseren.

Performanceverbeteringen voor oudere toestellen
Een andere reden waarom de adoptie van iOS 12 waarschijnlijk sneller gaat, is dat Apple rekening heeft gehouden met oudere toestellen. Daardoor hoeven bezitters van een wat oudere iPhone minder bang te zijn dat hun toestel onwerkbaar traag wordt. Vooral de performance moet erop vooruit gaan. Bij eerdere iOS-versies waren mensen wel eens voorzichtig met updaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2018, 9:48
Categorie iOS
Onderwerpen ios 11, ios 12, update

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.