Voetbalveld

Zet de voetbal speelschema’s in je agenda: zo mis je geen wedstrijd

Of vraag Siri alles over de wedstrijden
Als voetballiefhebber wil je natuurlijk weten wanneer de interessante wedstrijden zijn. Dat kan! Vraag gewoon het Eredivisie speelschema aan Siri. We leggen ook uit hoe je het schema in je agenda zet.

Voetbal speelschema in je iPhone-agenda zetten

Op welke avonden moet je klaarzitten voor de beste wedstrijden van de Eredivisie? En wanneer zijn de wedstrijden van belangrijke toernooien zoals het EK, het WK en de Africa Cup? Dat zie je in het speelschema, dat je op twee manieren op je iPhone kunt raadplegen: door de wedstrijden in je agenda te zetten, of door vragen te stellen aan Siri.

Vraag speelschema’s van voetbal aan Siri

Ook Apple is helemaal klaar voor het WK 2022 en alle belangrijke toernooien zoals de Eredivisie, de Keukenkampioendivisie en de Jupiler Pro League. Je kunt vragen over de wedstrijden stellen aan Siri, bijvoorbeeld tegen welke clubs Ajax en PSV spelen en hoe laat de wedstrijden van Feyenoord, Willem II en Cambuur zijn. Siri heeft altijd al veel kennis van sport gehad en met belangrijke voetbalwedstrijden in aantocht laat de assistent opnieuw van zich horen.

Voetbalschema opvragen

Siri kan allerlei vragen beantwoorden over de Eredivisie en over belangrijke toernooien, bijvoorbeeld het speelschema, maar ook de opstelling van de clubs. Stel gewoon de vraag waarop je antwoord wilt en de kans is groot dat Siri het weet. Wie zitten er in welke poule? Welke keepers staan opgelijnd per team? En wanneer vindt welke wedstrijd plaats? Is er onduidelijkheid welke competitie je bedoelt, dan geeft Siri je een meerkeuze-optie.

Voetbalschema opvragen België


Alle Eredivisie-wedstrijden in je agenda

Wil je geen enkele wedstrijd missen van de Eredivisie, zet dan alle wedstrijden in je agenda. Dit hoef je natuurlijk niet handmatig te doen, want het is veel handiger om je hiervoor te abonneren op een wedstrijd-agenda die al door iemand anders is gemaakt. Het grote voordeel is dat de wedstrijden en de uitslagen ook nog eens automatisch worden bijgewerkt.

Tip: maak voor het speelschema een aparte agenda, zodat je het tonen van de wedstrijden ook weer gemakkelijk kunt uitschakelen. Bovendien krijgen ze op die manier een andere kleur dan je andere afspraken.

Bekijk ook

Zo kun je de agendakleuren wijzigen op iPhone, iPad en Mac

Je kunt voor elke agenda op de iPhone, iPad en Mac een andere kleur instellen. Zo kun je gemakkelijk met behulp van kleuren zien of een bepaalde afspraak privé, voor werk of bij school is. In deze tip leggen we uit hoe je per kalender een andere kleur instelt.

Eredivisie via iPhone of iPad in je agenda zetten

In iOS kun je heel eenvoudig alle wedstrijden van jouw club in je agenda zetten. De agenda staat alleen op je iPhone of iPad en zal niet gesynchroniseerd worden met je andere Apple apparaten. Neem de volgende stappen:

  1. Open op de iPhone of iPad deze pagina: www.maak-agenda.nl en tik op jouw clublogo.
  2. Kies voor Apple iCal.
  3. Je krijgt een melding en door op Abonneer te tikken, wordt de agenda toegevoegd.

Je kunt natuurlijk zelf de kleur van alle agenda’s aanpassen als je meerdere clubs volgt. En wat als twee clubs allebei rood als kleur hebben? Daar mag je zelf een oplossing voor bedenken. 😉

Eredivisie in je agenda zetten op de Mac

Je kunt er ook voor kiezen om de wedstrijden via de Mac in je agenda te zetten. Je hebt dan de mogelijkheid om de agenda te synchroniseren via iCloud zodat de agenda zichtbaar is op al je Apple-apparaten. Maar de Mac-agenda geeft ook de mogelijkheid om deze agenda alleen lokaal op te slaan. Om de wedstrijden via de Mac in je agenda te zetten neem je de volgende stappen.

  1. Open deze pagina: www.maak-agenda.nl en klik op jouw clublogo.
  2. Kies voor Apple iCal en accepteer de download als daarom wordt gevraagd.
  3. De Agenda-app wordt geopend. Klik op Abonneer.
  4. Pas eventueel de naam en kleur aan en kies een specifieke locatie als je dat wil.

Wanneer je ervoor hebt gekozen om de agenda in iCloud op te slaan, zal deze ook zichtbaar worden op je andere Apple-aparaten.


Alle Jupiler Pro-wedstrijden in je agenda

Belgische gebruikers en fans van Belgisch voetbal komen ook aan bod. Zij kunnen de wedstrijden van de Jupiler Pro League ook in hun agenda zetten. Hiervoor volg je de stappen zoals hierboven aangegeven, maar in plaats van naar maak-agenda.nl ga je naar de website voetbalkrant.com. Je vindt hier diverse mogelijkheden om de wedstrijden in Google Calendar, Apple iCal of Outlook te zetten.


Andere voetbaltoernooien in je agenda

Er zijn speciale apps waarmee je sportagenda’s en speelschema’s in je agenda kunt zetten. Wil je dit naast de Eredivisie ook voor allerlei andere voetbalcompetities zoals de Bundesliga doen, dan is er daarvoor de app ‘Sync Eredivisie naar je Agenda’.

Een andere app is ‘Event data voor iPhone-agenda’. Deze app werkt ongeveer hetzelfde en bevat naast sportwedstrijden nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de schoolvakanties of feestdagen in je agenda zetten. De app bevat evenementen en feestdagen van over de hele wereld dus de kans is groot dat er iets voor jou tussen zit. Voor het Eredivisie speelschema werkt deze app ook prima. Voor beide apps geldt dat je voor het toevoegen van wedstrijden aan je agenda twee euro per jaar kwijt bent, wat ons een heel redelijke prijs lijkt.

 
 

In onderstaande laten we zien hoe je allerlei andere sportevenementen in je iPhone-agenda kunt zetten.

Bekijk ook

Externe agenda's importeren op je iPhone en iPad: speelschema's, sportkalenders en meer

Externe agenda's zoals speelschema's, sporttoernooien en evenementen zet je makkelijk in je iPhone-agenda. We laten vier methoden zien waarbij dat automatisch gaat en waarbij de schema's worden aangepast als er wijzigingen plaatsvinden. Handig voor Tour de France, EK Voetbal, Olympische Spelen en meer - vaak ook met uitslagen achteraf!

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri