Storm-apps voor iPhone

De beste stormapps voor je iPhone: zo weet je hoe hard het waait en waar de waarschuwingen zijn

Storm of een andere weerwaarschuwing in Nederland? Wij zetten de beste iPhone-apps op rij die gedetailleerde informatie en weerberichten geven.

Stormapps voor je iPhone

Als het KNMI code geel, oranje of rood uitroept, dan weet je het wel: de stormwaarschuwingen vliegen je om de oren. Je wordt alert gemaakt op zeer zware windstoten en hoge windsnelheden. Wat nu? Met onderstaande stormapps voor iPhone kun je de storm goed in de gaten houden en krijg je ook andere weerwaarschuwing zien.

Er zijn natuurlijk nog veel meer weerapps waarmee je storm kunt volgen. Veel mensen gebruiken Buienradar, anderen zijn fan van Carrot Weather. Het voert te ver om alle denkbare apps hier nogmaals op een rijtje te zetten. Daarvoor kun je beter terecht in onze round-ups van de beste weerapps en de beste regenapps voor iPhone.

Bekijk ook

Dit zijn de beste weerapps voor iPhone en iPad

Dit zijn de beste weerapps voor de iPhone en iPad. Wat is de beste gratis weerapp en welke is het mooist? Welke andere weerapps zijn nog meer de moeite waard? In deze gids zetten we de leukste en meest betrouwbare weerapps voor je op een rij.

Weerbericht Nederland en Weeralarm Nederland

Deze overzichtelijke weerapp biedt weersinformatie die afkomstig is Apple Weer, maar de weeralarmen komen rechtstreeks van het KNMI. Er zijn twee versies: een algemene weerapp genaamd Weerbericht Nederland, die zowel algemene weersinformatie als een overzicht van weerswaarschuwingen geeft én de app Weeralarm Nederland die zich alleen focust op de weerswaarschuwingen. De indeling van de apps is erg simpel, zonder dat je overspoeld wordt door tientallen verschillende radarbeelden, weerkaarten en andere informatie waar je misschien geen behoefte aan hebt. De kracht van de apps zit hem wat ons betreft in de meldingen voor weerwaarschuwingen. Je kan meldingen instellen voor jouw provincie of per regio of het hele land. En door te tikken op een provincie, zie je wat de rede is voor het weeralarm. Het is niet de allermooiste app, maar door deze waarschuwingsfunctie wel de moeite waard en voor stormapps extra handig. De Weeralarm Nederland-variant biedt ook een overzicht van waarschuwingen van de afgelopen negentig dagen.

Het Weer in Nederland

Deze app staat bekend om de vele informatie over het weer. Het Weer in Nederland biedt meerdere kaarten, voorspellingen en verwachtingen. Er zijn ook allerlei geavanceerde kaarten voor allerlei geavanceerde metingen die handig zijn voor de echte weerhobbyist. Qua alarm zie je waar er precies weerswaarschuwingen zijn en een grafiek met vanaf hoe laat welke waarschuwing geldt. Je kunt ook meldingen inschakelen, waarbij je ook kan kiezen om alleen meldingen te krijgen van code rood of oranje.

Wat de wind betreft krijg je de windsnelheid in m/s, bft, knopen, km/h. Als het hard waait kan het wel eens kouder aanvoelen, maar ook daar heeft de app aan gedacht: je krijgt op de kaarten de huidige temperatuur én de gevoelstemperatuur te zien. Met een weeralarm en kustalarm blijf je op de hoogte als er slecht weer aankomt. Je kunt ook de neerslag- en windkrachtkaarten van gisteren bekijken en nog veel meer. Er zitten fraaie widgets in met weerinformatie voor jouw locatie.

Als de ene kaart niet genoeg informatie levert, is er altijd wel een andere pagina die je er wel in voorziet. Soms is het even zoeken, maar dan heb je ook wat.

Windy

Windy klinkt als een app die je alles gaat vertellen over storm en hevige rukwinden. Maar Windy kan meer. Deze snelle en intuïtieve weerapp bevat meer dan 40 kaarten met allerlei gedetailleerde informatie. Het lijkt dus wel een beetje op ‘Het weer in Nederland’, dat we hierboven hebben besproken, maar dan op internationale schaal. Het is handig voor mensen die veel met wind te maken hebben, zoals piloten, paragliders, skydivers, kiters, surfers en natuurlijk ook mensen die juist bij hevige storm op pad gaan, de zogenaamde storm chasers.

Windy gebruikt wereldwijde weermodellen en -verwachtingen, zoals ECMWF en GFS, aangevuld met lokale aanbieders zoals NEMS, AROME en ICON (voor Europa) en NAM (voor de VS).

Weerplaza

Weerplaza was lange tijd een lelijke app, maar inmiddels ziet de app er een stuk aantrekkelijker uit. De informatievoorziening bij extreem weer is erg nuttig. Je krijgt waarschuwingsberichten met een kaart, inclusief een uitgebreide modelbespreking. Een beknopte beschrijving geeft de situatie in het land weer, inclusief onweerradar. Helaas is niet alles in de app native, want er wordt nog wel eens geschakeld naar de mobiele website. En dat vinden we toch altijd jammer.

Meer stormapps voor iPhone

Er zijn nog veel meer stormapps voor de iPhone waarmee je alles over windstoten, orkanen en andere weersinformatie kan opvragen, waaronder deze:

  • Buienradar – weer (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) – Deze app heb je waarschijnlijk al geïnstalleerd op je toestel, dus het leek ons onnodig om er een uitgebreide uitleg over te schrijven. De reclames zijn met een in-app aankoop te verwijderen en er is ook een Apple Watch-app. Is vooral handig om te weten wanneer het regent.
  • WeatherPro (€0,99 + IAP, iPhone/Watch, iOS 12.0+) – Al jaren een favoriet vanwege de uitgebreide mogelijkheden, maar de toekomst van deze app is altijd nog onzeker door een eerdere overname.
  • Weather Underground: Local Map (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 14.0+) – Buitenlandse weerdienst die ook informatie geeft over luchtkwaliteit. Je kan ook het weer van nu vergelijken met die van jaren geleden.
  • Zeeweer – Maritieme app (€2,99, iPhone, iOS 12.0+) – Van dezelfde maker als ‘Het weer in Nederland’ is er ook Zeeweer, waarbij de focus ligt op de maritieme weersverwachtingen.

Wil je meer weten over de weerssituatie in Nederland? Kijk dan eens naar onze andere lijsten met weerapps!

Bekijk ook

Dit zijn de beste weerapps voor iPhone en iPad

Dit zijn de beste weerapps voor de iPhone en iPad. Wat is de beste gratis weerapp en welke is het mooist? Welke andere weerapps zijn nog meer de moeite waard? In deze gids zetten we de leukste en meest betrouwbare weerapps voor je op een rij.