Beste Dating-app voor iPhone en iPad

De beste dating-apps voor iPhone en iPad: van flirten tot serieuze relatie

Sla nog snel iemand aan de haak!

Ben je het alleen zijn zat? Wij selecteerden de leukste dating-apps voor iPhone en iPad, als je op zoek bent naar een duurzame relatie, een leuke date of gewoon leuk gezelschap tijdens de vakantie of een avondje uit.

Dating-apps voor iPhone en iPad

Tegen je zin single? Geen zin om alleen op vakantie te gaan? Dan vind je in onze lijst met datingapps alles om je aan een eenmalige date of een langdurige relatie te helpen. Zelfs als je alleen maar iemand zoekt om mee te nemen naar een feestje, zijn er apps die je uit de brand helpen. Van serieuze date tot iemand om gezellig te kletsen: er zijn dating-apps voor iedereen! Hou er wel rekening mee dat veel dating-apps een verdienmodel hebben, waardoor je maar beperkte mogelijkheden hebt als gratis gebruiker. Soms kun je alleen reageren op mensen als je betaalt, terwijl je bij andere diensten een paar mensen kunt benaderen en daarna moet betalen.

We bespreken hieronder:


Beste Dating-app voor iPhone en iPad

iCulture adviseert: Happn

Happn lijkt wel een beetje op Tinder, dat we hieronder bespreken. Maar toch zit Happn iets anders in elkaar. De app zoekt naar mensen die je eerder bent tegengekomen en waarmee je mogelijk overeenkomsten hebt. Misschien heb je een gezamenlijke kennis of was je bij hetzelfde concert. Je ziet foto’s van mensen die je al dan niet bewust hebt ontmoet en krijgt dan een tweede kans om weer contact te maken. Happn werkt met profielfoto’s, waarbij je met een hartje kunt aangeven of je iemand leuk vindt. Is het wederzijds, dan heb je een ‘crush’ en kun je met elkaar chatten. Vind je iemand superleuk, dan stuur je een ‘charm’, wat wel een beetje lijkt op de Super Like in Tinder. De ander krijgt hier een melding van en de kans is groter dat hij/zij jouw profiel gaat bekijken, met weer een grotere kans op een ‘crush’. Omdat je iets gezamenlijks hebt, is er meteen aanknopingspunten voor een gesprekje.

Je krijgt in Happn 10 gratis ‘charms’, die je daarna tegen betaling kunt aanvullen. In Happn kun je behalve te tekstberichtjes op nog meer manieren contact leggen: stickers, Spotify-muzieknummers en spraakberichten. Die spraakberichtjes zijn een leuke manier om iemand beter te leren kennen. Gaat de stem van de ander bij jou door merg en been, dan is het misschien beter om niet af te spreken. Om een profiel aan te maken heb je een Facebook-account nodig, maar gelukkig krijgen je Facebook-vrienden niet te zien dat je Happn hebt geïnstalleerd. Happn haalt gegevens zoals je naam en foto’s uit je profiel. Verder moet de app toegang hebben tot je locatie, anders werkt het niet. De app kijkt immers op basis van locatie en tijdstip wie bij elkaar in de buurt is geweest.

Happn-app

Het aantal gebruikers van Happn groeit snel, dus je kunt het beste even proberen of er genoeg mensen bij jou in de buurt zijn. Omdat Tinder ook veel nieuwsgierige kijkers trekt, ligt de kwaliteit van de Happn-contacten vaak iets hoger. Je moet immers al eens bij elkaar in de buurt zijn geweest en bijvoorbeeld allebei van dezelfde artiest houden. Bovendien is Happn minder een vleeskeuring. Terwijl je bij Tinder de hele avond kunt swipen door een eindeloze reeks foto’s moet je bij Happn actief op zoek naar profielen.

Tinder

Bij Tinder log je in met je Facebook-account, maar het kan ook met je telefoonnummer of e-mailadres. Je geeft je voorkeuren op en vervolgens krijg je mogelijke matches te zien op basis van je locatie. Je geeft de gewenste leeftijd en een zoekafstand op, variërend van 4 tot 160 kilometer. Tot slot kun je aangeven of je mannen of vrouwen wilt weergeven, of allebei.

Tinder superlike

Vervolgens toont de app mogelijke matches met een foto. Met een veeg naar links wijs je iemand af, met een veeg naar rechts wil je met iemand chatten. Wil je meer weten, dan tik je op de profielfoto voor extra informatie en meer foto’s. Herkansing nodig? Dan kan tegen betaling terug naar een eerder bekeken profiel. Het is een van de manieren waarop Tinder geld verdient. Daarnaast kun je Tinder Plus en Tinder Gold afsluiten. De prijs daarvan kan oplopen tot zo’n €19,99 per maand. Je krijgt voor dat geld een reeks features zoals Passport, Rewind, Unlimited Likes, vijf Super Likes per dag, een Boost per maand en meer mogelijkheden om je profiel aan te passen.

Tinder Gold

Tinder doet iets heel slims: het zegt van zichzelf nooit dat het een dating-app is. Voor sommige mensen is Tinder daarom niks anders dan een virtuele vleeskeuring, voor anderen een grappige chatapp, voor weer anderen levert Tinder echt een relatie op. We hebben van alledrie voorbeelden uit onze vriendengroep. Dat is nog zo’n voordeel: Tinder is bespreekbaar. Het noemt zichzelf dus niet zo, maar Tinder is zonder twijfel dé datingapp voor de iPhone.

Bumble

Het probleem met veel dating-apps is dat vrouwen in de minderheid zijn. Daardoor worden ze constant overspoeld met reacties van mannen. Bumble heeft daar iets op gevonden: in deze app zetten vrouwen de eerste stap. Je krijgt daardoor alleen reacties van mannen die je zelf leuk vindt. Voor mannen kan de app ook handig zijn, want als er een reactie van een vrouw binnenkomt weet je in ieder geval zeker dat ze je ziet zitten. Je loopt dus minder vaak een blauwtje.

Sapio

Heb je wel eens van de term sapioseksueel gehoord? Het houdt in dat je vooral op zoek bent naar goede gesprekken en het innerlijk van mensen belangrijker vindt dan of iemand wel je favoriete haar- of huidskleur heeft. De app Sapio is erin gespecialiseerd. Je vult in welke dingen jij belangrijk vindt in het leven en over welke onderwerpen je graag wilt praten. Sapio zoekt vervolgens passende mensen in jouw omgeving. Je kan daarbij aangeven of je mannen, vrouwen, niet-binaire personen of eigenlijk iedereen wel wilt ontmoeten. Stuur iemand een spark en misschien klikt het.

Veganific

Veganific is een datingapp voor mensen met dezelfde interesse in veganistisch eten, hoewel vegetariërs ook welkom zijn. Als je in deze app gaat zoeken weet je zeker dat iemand geen vlees en waarschijnlijk ook geen andere dierproducten eet. Zo ontloop je vooroordelen. Na het maken van een account kun je beginnen met swipen.

Lexa

Lexa.nl is een bekende Nederlandse datingdienst. Om alles uit het netwerk te halen zul je een week- of maandabonnement moeten afsluiten. In ruil daarvoor krijg je een verzorgd uitziende app, met verschillende manieren om mensen te zoeken en in het verlengde daarvan natuurlijk te daten.

Je hebt een profielpagina en ziet wie die heeft bezocht, je kan zelf singles zoeken op voorkeuren en ja: ook het Tinder-principe van mensen naar rechts en links vegen wordt aangedaan. ‘Shuffle’ heet dat hier. Ten slotte zie je een agenda voor de singles-borrels die Lexa houdt, waarmee Lexa je misschien wel helpt de volgende stap te zetten.

Down

Down is datingapp waarin je het van je eigen netwerk moet hebben. Ook hierin draait het om matches, maar Down laat je anoniem op zoek gaan naar je Facebook-vrienden en hún vrienden. Zij weten niet dat je geïnteresseerd bent in ze, tenzij ze jou óók kiezen. Down heette voorheen Bang With Friends en dat was een app die puur en alleen draaide om het vinden van seksuele contacten. Apple heeft de app uiteindelijk uit de App Store verbannen, maar door de komst van Tinder hebben de makers de app opnieuw uitgebracht. Onder een andere naam en met een andere insteek.

Door aan te geven dat je in iemand geïnteresseerd bent, maak je duidelijk dat je ‘down’ bent voor een date — dat verklaart meteen ook de naam van de app. Ook kun je aangeven dat je wel met iemand zou willen ‘hangen’ om ‘slechts’ gezellig te kletsen bijvoorbeeld.

E-Matching

Vind je Tinder maar een vleeskeuring en zoek je naar een relatie met wat meer inhoud? Dan is er nu een app van E-Matching, de datingservice voor mensen met goede opleiding. Je kunt in de app filteren op stad, leeftijdsgroep, opleidingsniveau, wel/geen kinderen of kinderwens en roken. Als je wilt kun je nog gerichter zoeken, bijvoorbeeld op lichaamslengte en lichaamsgewicht (handig als je geen standaardmaat hebt), levensbeschouwing en zelfs oogkleur en sterrenbeeld (wat we nogal vreemd vinden bij een datingdienst voor hogeropgeleiden). Heb je slechte ervaringen met alcohol, dan kun je ook filteren op niet-drinkers. Of bekijk de profielen van mensen die weduwe/weduwnaar zijn. De app biedt daarnaast allerlei informatie over de andere activiteiten van de organisatie achter E-Matching, zoals speeddating-bijeenkomsten.

Vanuit de app kun je contact opnemen met personen die interessant lijken. E-Matching is misschien wat minder geschikt om snel even een date te regelen voor de kerst, want niet alle deelnemers zullen wanhopig alleen thuiszitten. Maar als je een relatie voor langere tijd zoekt is het een geschikte manier om het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwe relatie.

The Inner Circle

The Inner Circle (TIC) is een sociaal netwerk voor singles in grote steden. Met name in thuisstad Amsterdam is TIC inmiddels bekend en berucht. Je kunt namelijk alleen op uitnodiging lid worden van The Inner Circle, waardoor je afhankelijk bent van mensen die al lid zijn. Het gevolg is dat mensen vooral succesvolle en aantrekkelijke mensen zich mogen aansluiten – wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn. De iPhone-app is vergelijkbaar met de website van TIC. Je kunt zien of je profiel is bekeken en of je ‘winks’ hebt ontvangen.

Andere dating-apps

  • OkCupid: Online Dating App (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - OkCupid is internationaal erg bekend. Net als bij Tinder kun je links of rechts swipen. Er is meer aandacht voor persoonlijke info, bijvoorbeeld wat je leuk vindt. Het voelt daardoor minder aan als een ‘vleeskeuring’, zoals bij Tinder.
  • Pepper. Dating en liefde. (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Pepper was voorheen in handen van RTL, dus de kans is groot dat er vooral veel RTL-kijkers op dit platform zitten. Je hebt een Full membership nodig om de app te gebruiken. De prijs hiervoor varieert van 9,95 tot 25 euro per maand afhankelijk van het aantal maanden dat je je abonneert.
  • SafeDate (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Een handige app als je veilig wilt daten. Vul vertrouwenspersonen in en je geeft daarna makkelijk door of het afspraakje goed verloopt. Let op dat de app al een tijdje niet is bijgewerkt.
  • Badoo - Ontmoet nieuwe mensen (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Nieuwe mensen ontmoeten, daar draait het om bij Badoo. De app staat steevast in de lijst met apps die het meeste geld opbrengen en dat is wel te begrijpen: om op te vallen moet je allerlei in-app aankopen doen. Vanwege het type gebruikers dat Badoo trekt zijn we wat bezorgd over de kwaliteit van de dates die het oplevert.
  • Zoosk - De beste dating-app (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Net als Badoo en Lexa een van de meest opbrengende apps in de App Store, te danken aan in-app abonnementen. Deze datingdienst laat je niet alleen zelf chatten en cadeautjes geven aan andere gebruikers, maar heeft ook een SmartPick voor je: een date waarvan Zoosk denk dat het kan werken.
  • Coffee Meets Bagel Dating App (gratis, iPhone, iOS 11.0+) - Mannen nemen het initiatief, vrouwen nemen de uiteindelijke beslissing. Bij deze app krijg je dagelijks een selectie van mogelijke matches voorgeschoteld, dus je hoeft niet zelf te zoeken.
  • Het Spel door Hot or Not (gratis, iPhone + IAP, iOS 12.0+) - Voor de jongere daters onder ons is deze app geschikt. Hanteert hetzelfde principe als Tinder, maar dan met het geniepige puntje dat je elkaar ook beoordelingen kan geven.
  • Grindr - Gay chat (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Een app voor mannen om andere mannen te ontmoeten. Je kunt op een soort radar zien of er andere leden in de buurt zijn.
  • HER: Lesbian Dating & Chat App (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Een LGBTQ-dating-app voor bi, queer en meer, vooral gericht op vrouwen.

Openingsfoto: Everst via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Apps
Onderwerpen daten, dating, kerst, tinder
Devices iPad, iPhone
Software iOS