Barbecue-apps

Beste BBQ-apps voor een geslaagde barbecue

Stook het vuur maar op!

Bij warm weer mag barbecue weer naar buiten! Om de beste BBQ recepten te vinden én stapsgewijs te leren hoe je ze klaarmaakt zijn er allerlei barbecue apps en grilltimers. We hebben de beste BBQ apps voor je bij elkaar gesprokkeld om een barbecue te organiseren. Gerechten, tips, timers en delen van de kosten.

Beste BBQ apps

Als het lekker weer wordt krijgen we massaal zin in een barbecue. Om te zorgen dat je BBQ een succes wordt hebben we deze BBQ apps voor je iPhone en iPad geselecteerd. Daarmee kun je recepten zoeken, timers gebruiken en kijken welke hulpstukken je nodig hebt voor een geslaagde barbecue met vrienden of met z’n tweeën, in de tuin of op het balkon.

Grill-It!

Voordat je kunt beginnen zul je wel wat barbecue-recepten moeten hebben. Deze app ziet er misschien niet uit, maar bevat wel een hoop recepten met stapsgewijze instructies die volgens de makers maandelijks worden aangevuld. Je krijgt een melding als er weer iets nieuws te grillen valt.

GrillTime

Lekker weer betekent voor veel mensen: barbecuën! Er zijn verschillende apps met recepten en timers, dus kijk welke het best bij je past. Wij gebruiken GrillTime. Deze app laat je timers instellen voor verschillende gerechten, waaronder steak, burgers, kip, worstjes, groente en vis. Ook zie je in een oogopslag hoe lang elk type vlees op de grill moet liggen. Er zit bovendien een Apple Watch-app bij.

Grilltime

The Pit Pal BBQ

Deze app bevat wat minder recepten, maar is vooral bedoeld om te zorgen dat jij je vlees zo goed mogelijk gaar krijgt. In de app zie je wanneer het tijd is om het vuur op te stoken en wanneer je het vlees erop moet leggen. Echt een ‘pal’ die je waarschuwt als het tijd is om de worstjes om te draaien. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het type BBQ dat jij hebt, bijvoorbeeld gas of kolen. Mocht je nog tips nodig hebben om de barbecue aan te steken, dan vind je die ook in deze soms wat onoverzichtelijke app. Echt iets voor minder ervaren BBQ-ers.

Het Fotokookboek – Barbecue

Het Fotokookboek ken je misschien wel: duidelijke foto’s en stapsgewijze uitleg hoe je recepten maakt. In de app vind je ook een receptenbundel Barbecue met 72 recepten, verdeeld over vier hoofdstukken. Kies uit Vlees, Gevogelte, Vis & Zeevruchten en Groente & Kaas. Met 600 professionele foto’s en duidelijke stapsgewijze uitleg kan je barbecue-gerecht niet mislukken. Perfect voor beginners. Als het bevalt kun je met de andere recepenbundels aan de gang.

Fotokookboek barbecue

Weber-app

Bij barbecuen denk je misschien direct aan Weber, de bekendste fabrikant van BBQ’s. Weber had vroeger een On The Grill-app, die zelfs in het Nederlands is uitgebracht. Tegenwoordig is de app Weber Grills alleen in de Amerikaanse App Store te vinden. In Nederland en België zullen we genoegen moeten nemen met de veel eenvoudiger Weber-app, die in feite een digitale reclamefolder is voor de BBQ-producten. Er zitten wel een paar recepten in, maar het draait toch vooral om de gear. Daarnaast heeft Weber de iGrill-app waarmee je je grillthermometer kunt uitlezen.

Untappd

Biertje erbij? De beste bier-app is Untappd en is gratis te downloaden. Je kunt in deze app de biertjes die je hebt gedrongen bespreken met vrienden, zodat het ook nog een beetje sociaal blijft. Ook kun je alles opzoeken over soorten bier die bij bepaalde gerechten passen, zodat het weer extra gespreksstof geeft. Bekijk ook onze lijst met beste bier-apps voor iOS.

Omaha Steaks

In de Verenigde Staten weten ze hoe je een vuurtje stookt om te barbecuen. Deze app is gemaakt door het Amerikaanse merk Omaha Steaks. Het is helemaal niet nodig om de producten van Omaha Steaks te gebruiken, want met producten van je eigen slager lukt het ook. Je vindt in deze app meer dan 100 professionele recepten die je meteen kunt proberen. Genoeg keuze dus, al zul je wel rekening moeten houden met de Amerikaanse maten eenheden. Je hebt hiervoor een Amerikaans iTunes-account nodig. Er is ook een HD-versie voor de iPad (link).

Splitwise

Een BBQ heeft één groot nadeel: het vlees kost nogal wat geld. Als je met een grote groep mensen gaat barbecuen en meerdere mensen de boodschappen doen, dan is het handig om een app te hebben die alle uitgaven op een rijtje zet. Met Splitwise maak je de totale uitgaven inzichtelijk en bereken je precies wie nog geld tegoed heeft van de anderen. Dat voorkomt ruzie achteraf. Splitwise werkt op de iPhone en iPad, ook offline. Na afloop stuur je iedereen een berichtje met de huidige stand en met apps zoals Tikkie kun je vervolgens onderling afrekenen.

Meer barbecue apps

Er zijn nog veel meer BBQ apps in de App Store te vinden:

  • StoryQue (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.1+) - Creatieve ideeën voor je barbecue.
  • True Texas BBQ (gratis, iPhone, iOS 13.0+) - Volgens de Texanen zijn ze de enige die weten hoe je vlees grillt. In deze app van de Amerikaanse supermarktketen HEB
  • Redi Chek (gratis, iPhone, iOS 7.1+) - Deze app werkt met de Maverick ET-735 grillthermometer.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Moet je tijdens het grillen even wachten, dan kun je dit BBQ-spelletje spelen om de tijd te doden.
  • Jack Daniel’s Grill Buddy (gratis, iPhone, iOS 6.0+) - De BBQ app van Jack Daniels, helaas alleen verkrijgbaar in de Britse App Store.
  • Grill King (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 6.0+) - Een grilltimer met meerdere timers voor vlees.
  • SteakMate (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Een andere app om de perfecte steak te grillen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Onderwerp barbecue
Devices iPad, iPhone
Software iOS