Apple haalt Bang With Friends uit App Store

Bang With Friends is door Apple uit de App Store gehaald. Waarom is nog onduidelijk. De BWF-app bestond nog maar een week en gaf je de mogelijkheid om seksueel contact te leggen met Facebook-vrienden.

bang-with-friendsApple heeft de app Bang With Friends na een week uit de App Store gehaald. De dienst bestaat sinds januari en kreeg meteen veel publiciteit vanwege het controversiële karakter. Je logt in met je Facebook-account en geeft aan met welke vriend je wel eens seks zou willen hebben en de app brengt vervolgens de koppeling tot stand. Alleen vrienden die elkaar hebben geselecteerd verschijnen in een lijstje. BWF beweert meer dan 1 miljoen gebruikers te hebben en belooft op de website dat ze “zo terug zijn”. Ze werken samen met Apple (al vermoeden we dat de samenwerking vooral van één kant komt) om de app terug te krijgen in de App Store.

Waarom de app is weggehaald door Apple is nog niet officieel bekendgemaakt. Pornografie of naakt kan niet de reden zijn, want dat kwam niet voor in de app. Wel had de dienst te maken met wat privacyproblemen: het bleek mogelijk welke Facebook-vrienden zich hadden aangemeld voor de dienst, zonder dat daarbij overigens hun voorkeuren werden onthuld. Ook was er kritiek op het feit dat BWF alleen voor heteroseksuelen geschikt was. Toen ze het aanpasten en aanklikken van mensen van hetzelfde geslacht mogelijk maakten, stuitte ook dat weer op kritiek. De mobiele versie voor iPhone en Android verscheen een week geleden. Wie nog steeds wil ‘bangen met vrienden’ moet geduld hebben of uitwijken naar de Android-app of het web.

bang-with-friends-iphone

De kans is trouwens ook klein dat het iets te maken heeft met Zynga’s nieuwste bezigheid: andere internetbedrijven verbieden om ‘With Friends’ achter productnamen te zetten. Zynga eist van datingsite CupidWithFriends dat ze hun naam veranderen, omdat Zynga het handelsmerk meent te hebben op de uitdrukking ‘With Friends’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2013, 9:29
Categorie Achtergrond
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.