Letters leren lezen aangepast voor moeilijk lerende kinderen

Letters leren lezen van Juf Jannie op de iPhone en iPad is aangepast voor moeilijk lerende kinderen. De educatieve app verbeterde auditieve feedback.

Letters leren Juf Jannie iPadDe educatieve applicaties van Juf Jannie gaan al een tijdje mee in de App Store en of ze nou over cijfers, spellen of lezen gaan: ze worden goed beoordeeld. Toch is Juf Jannie’s Letters leren lezen grondig aangepakt. “Ik kreeg twee mailtjes van moeders over de Letters-app, die vonden dat educatieve apps niet aansloten bij hun kinderen. Ze vroegen me aanpassingen te doen zodat ook hun kinderen ermee aan de slag konden gaan.” Dat zegt ontwikkelaar Vanesa Alberga tegen iPadclub.nl. De mailtjes zorgden ervoor dat Letters leren lezen op verschillende manieren is aangepast voor kinderen die wat moeilijker leren of een beetje achterblijven.


De grootste verandering vind je in de instellingen van de app. Daar kan je voortaan de mogelijkheid om antwoorden naar de vragen te slepen, veranderen in de optie om te tikken. Alberga:

“Een kind met motorische problemen heeft moeite met het slepen van plaatjes. Daarom hebben we alle oefeningen dusdanig aangepast dat door “slepen staat uit” alle oefeningen aanraakbaar zijn in plaats van sleepbaar.”

Ook werd de auditieve feedback aangepast en uitgebreid. Als je kind nu een fout antwoord geeft, hoort ie niet dat het antwoord fout was. In plaats daarvan wordt bijvoorbeeld de letter van het verkeerde antwoord door de app uitgesproken. Het kind kan dan zelf constateren dat de klank niet overeenkomt en krijgt nog een mogelijkheid om een andere letter te kiezen. Die wordt ook weer uitgesproken, nog voordat de app zegt dat het goed was en een compliment geeft.

Juf Jannie spelletjes en toetsen iOS

Letters leren lezen in de Juf Jannie-reeks kreeg ook hernieuwde ondersteuning voor Retina-beeldschermen van de iPad mini 2 en iPad 3 en nieuwer. ‘Die werkten niet goed’, luidt de omschrijving van de update. De update geldt vooralsnog alleen voor Letters leren lezen, maar binnenkort moeten ook de andere Juf Jannie-apps aangepast worden.

Downloaden: Letters leren lezen – Juf Jannie (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.