Zo kun je Instagram Live-video’s opslaan

· Gonny van der Zwaag

Vanaf nu gaan Instagram Live-video’s niet meer verloren. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om na het uitzenden de livevideo lokaal op te slaan via een knop rechtsboven op het scherm. Vervolgens kun je de video weer via andere kanalen met vrienden delen. In de Instagram-app verdwijnen de livevideo’s nog wel steeds meteen nadat de uitzending is afgelopen.

Instagram Live Stories op de iPhone.

Instagram livevideo’s opslaan

Met de livevideo-functie van Instagram kun je vrienden realtime laten meekijken bij gebeurtenissen, bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje waar sommige vrienden niet fysiek bij kunnen zijn vanwege vakantie. Zodra je stopt met filmen is de livevideo voor anderen niet meer te zien, maar de maker van de livevideo krijgt nu de mogelijkheid om op te slaan. Bij andere diensten voor livestreams zoals Facebook Live en Periscope was het al mogelijk om de live-uitzending op te slaan. Bij Instagram was vanaf het begin sprake van een bewuste keuze om de video’s niet op te slaan, zodat mensen zich wat vrijer durfden te uiten. Maar nu gaat het bedrijf toch overstag.

Instagram Live Stories opslaan

Zo werkt het:

  1. Aan het einde van de livesessie druk je rechtsboven op End.
  2. Tik daarna rechtsboven op Save om de video te bewaren. De video komt in de camerarol te staan, maar verdwijnt daarbij wel uit de Instagram-app.

Instagram legt in een blogposting uit dat het leuk kan zijn om de video op te slaan als er iets spannends gebeurde, dat je wilt kunnen terugzien. Denk daarbij aan een huwelijksaanzoek. Je slaat alleen de video op, niet de reacties, likes, aantal kijkers of andere live interacties.

Instagram Live Stories kwam in november voor het eerst beschikbaar en kwam in januari wereldwijd uit. Je vindt de nieuwe functie in versie 10.12 van de Instagram-app.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven?
Meld het ons via het speciale contactformulier!